ALERTĂ! Cutremur cu zeci de blocuri prăbușite și mai mulți morți! Este al treilea seism uriaș în zonă în ultima lună

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
31/10/2019, 11:27
ALERTĂ! Cutremur cu zeci de blocuri prăbușite și mai mulți morți! Este al treilea seism uriaș în zonă în ultima lunăGALERIE FOTO
Cutremurul s-a produs în sudul Filipnelor, dar nu există alertă pentru tsunami. Sursa foto - facebook

Un cutremur cu zeci de blocuri prăbușite și mai mulți morți s-a produs în această dimineață în sudul Filipinelor. Seismul a fost înregistrat cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter și a provocat daune uriașe. Numeroase clădiri s-au dărâmat și cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața. Nu este pentru prima dată în această lună când seismele lovesc. Integritatea mai multor blocuri și locuințe de pe insula Mindanao a fost deja slăbită de un cutremur de 6,3 grade produs pe 16 octombrie și de un altul de 6,6 pe 29 octombrie.

Cutremur cu zeci de blocuri prăbușite și mai mulți morți!

Un ofițer al serviciului de asistență socială a declarat că cinci persoane din provincia Cotabato de Nord au murit din cauza cutremurului, inclusiv o căpetenie a unui sat după ce zidul biroului în care se afla s-a prăbușit asupra lui. Aceasta a adus numărul celor uciși la 20 în seria cutremurelor începând cu 16 octombrie. Cel mai recent cutremur a avut loc la 33 km nord-est de orașul Tulunan din provincia Cotabato la vest de orașul Davao, unde se afla președintele Rodrigo Duterte.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Purtătorul său de cuvânt, Salvador Panelo, a declarat că liderul filipinez este în siguranță. Seismul a avut loc la ora 09:11 (03:11, ora României), la adâncimea de 10 kilometri. Epicentrul a fost la 8 de kilometri nord-est de localitatea Kisante și la 45 de kilometri vest Davao, al treilea cel mai populat oraș din Filipine. De specificat că primele două cutremure au făcut mai multe victime. Autoritățile filipineze au anunțat un bilanț preliminar de 2 decese și zeci de răniți.

Este al treilea seism uriaș în zonă în ultima lună

Locuitorii înspăimântaţi s-au grăbit să iasă în stradă după primul cutremur care a făcut clădirile din Filipine să tremure. Epicentrul seismului s-a aflat în acelaşi sector ca al seismului cu magnitudinea 6,4 care s-a soldat cu şapte morţi în urmă cu nici două săptămâni, potrivit USGS, care a precizat că nu există un risc de tsunami. Seismul cu magnitudinea 6,4 de pe 16 octombrie s-a soldat cu şapte morţi şi 215 răniţi, având epicentrul la sud-vest de Makilala, în provincia vecină Cotobato de Nord.

„Toţi pacienţii din spitale ar trebui de asemenea să fie mutaţi în exterior pentru moment”, a declarat ministrul apărării. „Sala noastră pentru reuniuni muncipale a fost distrusă”, a mai spus primarul localităţii din apropierea epicentrului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×