Un nou caz de animal maltratat, în Vaslui. Un bărbat a sunat la 112

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
06/02/2020, 15:40
Un nou caz de animal maltratat, în Vaslui. Un bărbat a sunat la 112
Un nou caz de animal maltratat a avut loc în județul Vaslui. Sursa foto: pixabay.com

Un bărbat din localitatea Toporăști, județul Vaslui, a găsit în curtea casei sale un câine spânzurat și cu urechile tăiate. Animalul fusese maltratat, dar oamenii legii vasluieni nu au luat nicio măsură pentru a-l căuta pe vinovat.

Câine maltratat și spânzurat într-o localitate din județul Vaslui

Numărul animalelor chinuite sau ucise a crescut din păcate, în ultima perioadă. Cel mai recent caz s-a petrecut în localitatea Toporăşti din județul Vâlcea unde un bărbat a descoperit în curtea casei sale un câine care avea urechile tăiate și era spânzurat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Proprietarul a apelat numărul de urgență 112, dar poliția l-a expediat și chiar i-a dat o replică uimitoare. Oamenii legii i-au transmis bărbatului că „face tam-tam pentru nişte javre”, motiv pentru care acesta a cerut ajutorul unei asociații care salvează animale.

Poliția din Vaslui despre animalele ucise: ”Face tam-tam”

Bărbatul a mai adăugat că nu este pentru prima dacă când raportează la poliția din localitate că a găsit animale chinuite sau omorâte, dar de fiecare dată i s-a dat același răspuns. Proprietarul câinelui susține că știe cine este persoana care a omorât câinele.

Bărbatul a ținut să precizeze că a văzut cu ochii lui când cineva îi dădea câinelui cu un par în cap. Acesta nu a dezvăluit despre cine este vorba, dar cel mai probabil este un vecin sau un cunoscut. În ceea ce privește trupul câinelui a fost preluat de asociaţie şi dus la DSV Bârlad pentru necropsie.

„Am primit apelul disperat al acestui cetăţean, rugându-ne să-l ajutăm, că în satul lui Toporăşti, judeţul Vaslui (la 70 de km depărtare de noi) un individ are o plăcere macabră de a omorî animalele în sat (le taie urechile şi apoi îi spânzură în laţ).

L-am îndrumat să sune la poliţie şi să facă o plângere contra individului. Ne-a spus că a făcut mai multe sesizări scrise la poliţia din acel sat şi că poliţia nu le-a acceptat spunându-i că «face atâta tam-tam pentru nişte javre»”, au scris reprezentanţii asociaţiei pe pagina lor de Facebook.

Vinovatul este căutat și urmează să-și primească pedeapsa

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui Bogdan Gheorghiţă a declarat pentru agenția de presă Mediafax că au primit mai multe sesizări de la locuitorii din Toporăști și s-a dispus efectuarea cercetărilor în acest caz. Cel mai probabil vinovatul va fi pedepsit primind o amendă.

„Am fost sesizaţi de mai multe persoane. A fost dispusă efectuarea de verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×