Un militar american a fost ucis în Kenya, într-un atac terorist. Pe lângă acesta, au murit și alți doi civili

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 08:55
Un militar american a fost ucis în Kenya, într-un atac terorist. Pe lângă acesta, au murit și alți doi civili
Atac terorist în Lamu, Kenya. Un militar american a murit. Sursa foto: captură KTN News Kenya

Un militar american a fost ucis în Kenya, într-un atac terorist, titrează astăzi presa internațională. Bărbatul, care lucra pentru Pentagon, și-a găsit sfârșitul ieri.

Millitar american ucis în Kenya de teroriștii somalezi

Un atac terorist a fost produs duminică, 5 ianuarie 2020, în Lamu, o localitate din nordul Kenyei unde americanii au o bază militară.

În spatele acțiunii teroriste stă gruparea somaleză al-Shabaab, una din cele mai active din zonă. În același atac au fost uciși și alți doi civili și rănite mai multe persoane, parte din personalul care lucrează pentru Pentagon.

Somalezii vor să se răzbune pe kenyeni pentru operațiunea din 2011

Nu este primul atac de acest gen comis de somalezi, aliați cu al-Qaida. Somalezii se răzbună pentru trimiterea trupelor militare kenyene în țara din estul Africii în anul 2011, atunci când Kenya a început lupta împotriva grupărilor teroriste din zonă mai puternic ca niciodată.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă printr-un comunicat, în care a dat asigurări că „a intrat cu succes în fortificată bazp militară și a preluat controlul efectiv asupra bazei”, scrie dw.com.

Miliția din Lamu a declarat pentru presă că acest atac face parte din campania „al-Quds Ierusalimul nu va fi niciodată iudeu”, un slogan folosit pentru prima oară în atacul din ianuarie anul trecut de la complexul hotelier Dusit din Nairobi.

În urma sângerosului atac din anul 2019, 21 de oameni au murit. Milițiile somaleze au contribuit din plin la perpetuarea atacurilor teroriste în Kenya.

Despre atacul de ieri, comisarul bazei Camp Simbam Irungu Macharia a declarat pentru presă că atacul s-a produs duminică dimineața și a fost unul scurt și eficient pentru cei care au vrut să prelueze controlul bazei militare folosite și de americani.

Operațiunea de instalare a siguranței în zonă continuă și la această oră. Presa nigeriană scrie cu surprindere despre cum au reușit somalezii să preia baza militară deoarece era considerată drept una dintre cele mai sigure și greu de pătruns de grupările teroriste.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×