Un meteor a explodat pe cerul Chinei, la intrarea în atmosfera terestră – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 16:43
Un meteor a explodat pe cerul Chinei, la intrarea în atmosfera terestră – VIDEO
Un meteor a explodat la intrarea în atmosfera terestră, în China. Sursa foto: youtube.com

Un meteor a explodat pe cerul Chinei, la intrarea în atmosfera terestră. Bucata desprinsă dintr-un meteorit a luminat ca o minge de foc în momentul în care s-a apropiat de Pământ, iar momentul a fost surprins de oameni. Videoclipul a apărut imediat pe Youtube, iar acum face înconjurul lumii.

Un meteor a explodat deasupra Chinei

Meteorul a fost surprins de camerele de supraveghere din orașul Songyuan, provincia Jilin, în jurul orei 00:16, ora Chinei. Pentru câteva secunde, din cauza strălucirii puternice a meteorului, oamenii au avut senzația că s-a făcut din noapte zi. Fenomenul a fost observat și din provincia vecină Heilongjiang, conform space.com.

Nu este prima oară când astfel de obiecte pătrund în atmosfera terestră. Un astfel de meteor s-a prăbușit în urmă cu aproximativ 6 ani în Munții Ural din Rusia, iar acel eveniment (n.r.: înregistrat în februarie) a produs peste 1.000 de răniți și de pagube. Planeta noastră este lovită foarte des de rămășițe ale corpurilor cerești care vin din spațiu.

Diferența dintre meteor și meteorit

Guvernatorul regiunii Ural declara la acea vreme că sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma impactului dintre meteoritul respectiv și sol. „Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parțial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul și au căzut în zone puțin populate din regiunea Celiabinsk”, informa în luna februarie a anului 2013 guvernatorul regiunii Ural.

Revenind la mingea de foc din China, presa a făcut des confuzii la relatarea acestei știri. Este vorba despre un meteor și nu meteorit deoarece meteoritul este întregul corp ceresc care se deplasează prin spațiu, iar meteorul este bucata care se desprinde de ”piatra” mai mare la contactul cu straturile atmosferice ale Terrei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×