Cel puțin cinci morți, după ce un avion de marfă s-a prăbușit în Ucraina

în Stiri mondene
04/10/2019, 11:38
Cel puțin cinci morți, după ce un avion de marfă s-a prăbușit în Ucraina GALERIE FOTO
Avionul a încercat o aterizare de urgență. Sursa foto - facebook

Cel puțin cinci morți, după ce un avion de marfă s-a prăbușit în Ucraina. Aparatul de zbor a încercat o aterizare de urgenţă în apropiere de aeroportul de la Liov, în vestul țării.  ”Cinci persoane au fost ucise, una este rănită, iar soarta alteia este necunoscută”, au anunţat serviciile ucrainene de urgenţă, precizând că este vorba despre şapte membri ai echipajului şi o persoană care însoţea încărcătura.

Cel puțin cinci morți, după ce un avion de marfă s-a prăbușit în Ucraina

Avionul de talie mică, de tip Antinov-12, a aterizat la mai puţin de 2 kilometri de pista Aeroportului din Liov, fără să ia foc, au precizat serviciile de urgenţă. Într-o fotografie publicată pe site, apare un avion cu o aripă avariată, în condiţii de ceaţă densă. Și ministrul ucrainean al Infrastructurii Vladislav Kriklii a anunţat că au murit cinci persoane. Ministrul a precizat pe Facebook că aterizarea de urgenţă a fost efectuată deoarece avionul şi-a ”epuizat carburantul”.

El a precizat că avionul aparţine companiei Ukraine Air Alliance şi venea de la Vigo, în nord-vestul Spaniei. O anchetă cu privire la incident era în curs. An-12 a dispărut din radare la ora locală 7:10 (ora 07:10, ora României), când se afla la aproximativ 14 kilometri de aeroportul internațional Lvov și a încercat să aterizeze de urgență 20 de minute mai târziu. “La ora 07:29, un membru al echipajului a anunțat că avionul A-12 a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Cel puțin cinci morți, după ce un avion de marfă s-a prăbușit în Ucraina. Avion
Avionul a rămas fără carburant. Sursa foto – facebook

Avionul trebuia să reaprovizioneze în Ucraina

La ora 07:46, aeronava a fost descoperită la 1,5 kilometri distanță de pista aeroportului. Nu au fost observate semne de incendiu”, a declarat un reprezentant al Serviciului de Urgență ucrainean. Cursa Vigo (Spania) – Istanbul (Turcia) ar fi trebuit să aterizeze în Lviv pentru a se reaproviziona, însă înainte de aterizare a dispărut de pe radar. Și șeful Serviciului Migraţional de Stat al Ucrainei, Maxim Sokoliuk, a transmis, pe Facebook, că în aeronavă se aflau șapte membri ai echipajului.

Potrivit acestuia, avionul a aterizat de urgență în apropierea unui sat. “Sunt mai mulți morți. Aterizarea de urgență s-a produs pe fondul lipsei de combustibil. Trebuie să vedem exact despre ce a fost vorba, dar din primele informații aceasta a fost cauza”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×