Un medic din Sibiu a cumpărat instrumente cu banii proprii. Doctorul a rezolvat peste 2.500 de cazuri

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 13:37
Un medic din Sibiu a cumpărat instrumente cu banii proprii. Doctorul a rezolvat peste 2.500 de cazuri
Un medic neurochirurg din Sibiu este unul dintre cei mai apreciați medici din România. Sursa foto: romanialibera.ro

Un medic neurochirurg bun este foarte greu de găsit în România. Pacienții care au ajuns la doctorul Claudiu Matei din Sibiu au avut parte nu numai de priceperea și calitățile medicului, dar și de bunătatea acestuia.

Un doctor din Sibiu și colegii său au cumpărat instrumente din banii proprii

Claudiu Matei este un medic neurochirurg care s-a perfecționat la clinici de top din Franța, Germania și Spania. În perioada în care a lucrat peste hotare medicul a înțeles că echipa cu care lucrează este foarte importantă și acest lucru a vrut să-l implementeze și în țară. După întoarcerea ”acasă” a lucrat 3 ani într-un spital de stat, iar acum lucrează într-o clinică privată din Sibiu.

Doctorul din Sibiu are toate calitățile unui nerurochirurg de nota 10 și acest lucru se poate observa în sutele de cazuri pe care le-a rezolvat de-a lungul timpului. În plus, medicul Claudiu Matei este foarte legat sufletește de toate cazurile în care a fost implicat. Medicul împreună cu colegii săi au cumpărat instrumente pe banii proprii pentru a putea opera ca la carte.

„Îmi aduc aminte că în perioada respectivă am cumpărat împreună cu colegii de acolo instrumente pe banii noştri, încercam să facem performanță totuşi cu puţinul pe care îl aveam”, a spus Claudiu Matei, scrie stirileprotv.ro.

Medicul neurochirurg lucrează într-o clinică privată din Sibiu
Doctorul Claudiu Matei a cumpărat instrumente din banii proprii și a operat peste 2.500 de cazuri. Sursa foto: capitalcultural.ro

Claudiu Matei are o relație strânsă cu pacienții săi, în special cu un băiețel pe nume Mădălin

Un băiețel de 6 ani și jumătate, pe nume Mădălin, i-a rămas în suflet medicului și băiețelul îl vede ca pe un tată. Copilul s-a născut cu hidrocefalie, o complicație craniană și a fost operat pentru prima dată când avea numai 4 luni, iar apoi încă o dată la 6 luni. Băiețelul  este crescut de bunică după ce mama sa a murit în urmă cu 3 ani, iar tatăl nu este aproape. Mădălin îl vede pe medicul din Sibiu ca pe un părinte și îl sună ori de câte ori simte nevoia.

„E ca al doilea tată pentru Mădălin, că i a dat viaţa de 2 ori. De multe ori îmi spune să-l sun. Şi eu îi mai spun: Mădălin, mi-e ruşine să-l deranjăm pe domnul doctor iar el zice: Da de ce? El vorbeşte cu mine, mă ia în braţe, face poze, tata Matei. Că aşa îi zice, nu o să am cuvinte să-i mulțumesc”, a declarat bunica lui Mădălin.

Medicul din Sibiu vrea să opereze gratuit copiii aflați în suferință

Doctorul neurochirurg este tatăl a doi copii: un băiat și o fată și înțelege perfect cum se simte un părinte atunci când își vede copilul bolnav și neajutorat. Claudiu Matei și-a propus să se implice într-un proiect prin care copiii bolnavi din România vor fi operați gratuit.

„Am încercat şi încerc şi îi sfătuiesc şi pe cei tineri, fiecare să-şi facă treaba la nivelul lui, poate că de la noi pleacă schimbarea. Încercând fiecare să ne facem treabă cât mai bine la locul nostru, cu siguranţă lucrurile se vor îmbunătăţi”, a adăugat medicul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×