Un mecanic srilankez care lucra în Iași și a fost dat dispărut de angajator, găsit la granița cu Ungaria

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 15:23
Un mecanic srilankez care lucra în Iași și a fost dat dispărut de angajator, găsit la granița cu Ungaria
Un mecanic srilankez care lucra în Iași și a fost dat dispărut de angajator, găsit la granița cu Ungaria *foto: facebook Poliția de Frontieră

Un cetățean din Sri Lanka angajat în România a ajuns iarăși în presa din țara noastră. Este vorba despre Chandrkumar Vajith, un mecanic care lucra în Iași și care a fost dat dispărut de angajatorul său weekendul trecut, după ce plecase la Carrefour. El a fost găsit săptămâna aceasta într-un autoturism în care se afla alături de mai mulți migranți care intenționau să treacă fraudulos granița în Ungaria.

Un mecanic srilankez care lucra în Iași a fost găsit de vameșii arădeni

Bărbatul a dispărut vinerea trecută din localitatea Lețcani, de la periferia Iașilor, acolo unde lucra ca mecanic.

Srilankezul a anunțat că are o indigestie și nu poate veni la serviciu. După aceea nu a mai răspuns însă la apelurile telefonice iar angajatorul l-a dat dispărut. Când și-a părăsit domiciliul, asiaticul care era mecanic în cadrul unei reprezentanțe auto le spusese vecinilor că merge la Carrefour.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani locuia lângă locul său de muncă, la Lețcani. El își lăsase permisul de ședere și alte documente la sediul firmei pentru care lucra.

De asemenea, el nu şi-a încasat nici salariul aferent perioadei lucrate, iar dreptul de şedere era valabil până în luna iunie Avea în țara sa de origine soție dar și copii, arată ziaruldeiasi.ro.

Mecanicul srilankez care dispăruse a fost arestat de vameși

Astfel, Vajith a fost ridicat de către polițiști și transportat către un centru pentru migranţi, după care va fi expulzat în ţara sa natală. De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele său.

Cazul lui Vajith vine în contextul în care în comuna harghiteană Ditrău au avut loc mai proteste față de trei conaționali ai singalezului care lucrează la brutăria din oraș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×