Un magistrat italian confirmă traficul de carne vie în care sunt implicați minori români, după dezvăluirile din cazul Caracal

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/10/2019, 10:10
Un magistrat italian confirmă traficul de carne vie în care sunt implicați minori români, după dezvăluirile din cazul Caracal
Dezvăluiri făcute de un magistrat italian după cazul Caracal. Sursa foto: newstrack.ro/ realitatea.net/ româniatv.net. Colaj: Fanatik

Unul dintre cei mai apreciați magistrați italieni, Barbara Montisci, spune că traficul de carne vie în care sunt implicați tinere și tineri minori români nu este o speculație sau o teorie fantezistă, ci o realitate. Montisci a fost contactată de jurnaliștii de la România TV după dezvăluirile apărute în cazul Caracal și extinderea investigației jurnalistice în Italia.

Un magistrat italian vorbește despre dramele prin care trec mulți minori în Italia

Montisci spune că în meseria ei de consultant și magistrat s-a confruntat de foarte multe ori cu rețelele de proxenetism în care, după naționalitate, cele mai traficate persoane proveneau din Nigeria și România. Situația este cunoscută de autoritățile italiene, care de multe ori se trezesc în fața unor încrengături greu de deslușit. Magistratul a fost contactat pentru a oferi explicații despre cum operează aceste rețele de trafic de persoane.

Sunt multe „cazuri de copii de origine română, adoptați prin procesul adopției internaționalecare, ajungând apoi la adolescență au început să dea dovadă de comportamente negative, însemnând că nu mai frecventau școala, începuseră să folosească droguri sau frecventau medii nocive.
Asta făcea ca familia, fie în mod direct, fie cu ajutorul unui asistent social, prin intermediul școlii, ne aduceau la cunoștință despre aceste cazuri care demonstrau un nucleu familiar ce trecea prin dificultăți”, susține Montisci, scrie româniatv.net.

cazul caracal
Barbara Montisci a vorbit pentru România TV despre rețelele de trafic de carne vie

Cele mai expuse minore rețelelor sunt nigerienele și româncele

„Mă refer la faptul că datele care ne parvin, mai ales în ultimii 3 ani, vorbesc despre cazuri foarte puține, dar în realitate știm că fenomenul este probabil foarte acoperit, ascuns”, a mai declarat Montisci. Aceasta a mai spus că s-a confruntat cu o paletă largă de infracțiuni de-a lungul carierei sale și s-a ocupat de la banalele cazuri de rele tratamente acordate până la traficul de droguri.

Chiar dacă nu a avut sub mână anchetarea dosarelor de trafic de carne vie, magistratul are cunoștințe despre acest flagel: „Apoi, indirect, cunosc problema traficului de carne vie. În Italia, cele 2 naționalități care sunt cel mai des întâlnite când este vorba de minori care sunt supuși proxenetismului sunt tinerele nigeriene și cele românce. Dar, ca experiență profesională, nu m-am ocupat niciodată direct de astfel de cazuri”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×