Un leopard negru, fotografiat pentru prima dată în 100 de ani în Africa

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 17:59
Un leopard negru, fotografiat pentru prima dată în 100 de ani în Africa GALERIE FOTO
Leopard negru, fotografiat pentru prima dată în 100 de ani în Kenya, Africa

Un leopard negru a fost fotografiat pentru prima dată în 100 de ani în Africa! Creatura despre care se poate spune că este aproape mitică a fost surprinsă de fotograful britanic Will Burrard-Lucas în Kenia. Culoarea blănii acestui animal este neagră datorită melanismului, care este opusul albinismului și care face ca pigmentul să fie negru.

Leopartul negru este o femelă tânără, care a fost surprinsă în timp ce călătorea alături de un alt companion mai mare, dar care avea culoarea obișnuită a unui leopard. Strecurându-se prin întuneric, animalul a fost surprins de către fotograful de 35 de ani în acțiune, în Laikipia, Kenya. Pozele sunt de-a dreptul senzaționale, având în vedere că întreaga scenă a fost surprinsă în toiul nopții, la lumina unei Luni pline. A fost pentru prima dată în 100 de ani când un leopard negru a fost surprins propriu-zis pe cameră.

Leopard negru, fotografiat pentru prima dată în 100 de ani în Kenya, Africa

Fotograful și-a pus viața în pericol pentru a se apropia cât mai mult de leopardul negru, dar efortul a meritat, pentru că a reușit să facă prima poză cu un astfel de animal în ultima sută de ani. Leopardul ieșise în căutarea prăzii, prin întuneric și avea ochii larg deschiși. Experții spun că blana neagră est dată de melanism, care este opusul albinismului și care se traduce prin excesul de pigment negru.

Leopardul ieșise în căutarea prăzii
Leopardul ieșise în căutarea prăzii

Fotograful a declarat ulterior pentru jurnaliștii din Marea Britanie că visul vieții lui, care a pornit încă din copilărie, a fost să fotografieze un leopard negru. După ce a aflat că ar exista astfel de exemplare în regiunea Laikipia din Kenya, care este de altfel singura zonă din lume în care se pot găsi aceste animale, a decis să facă mai multe investigații, iar în luna ianuarie a pornit în expediție în Africa. Ajutat de biologi de la San Diego Zoo, a instalat mai multe camere în regiunea Laikipia, tehnologia folosită fiind una de ultimă generație, cu senzori wireless de detectare a mișcării și camere DSLR de calitate superioară, cu 3 blitz-uri.

Fotograful a fost ajutat de biologi de la San Diego Zoo
Fotograful a fost ajutat de biologi de la San Diego Zoo

Fotograful britanic a fost uluit în momentul în care a realizat că a imortalizat pe cameră un leopard negru. „Din câte știu eu, niciun leopard negru nu a mai fost fotografiat în Africa până acum. Am lăsat acolo camerele pentru câteva zile și m-am întors să văd dacă am realizat ceva. M-am uitat și se vedeau doar ochii în întuneric, dar mi-am dat seama că este un leopard negru. Este cel mai spectaculos și uluitor animal pe care l-am fotografiat vreodată”, a spus bărbatul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×