Un interlop din Prahova se plimbă pe străzi după ce s-a întors recent din Italia şi ar fi trebuit să se autoizoleze. Poliţia s-a autosesizat în acest caz

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:37
Un interlop din Prahova se plimbă pe străzi după ce s-a întors recent din Italia şi ar fi trebuit să se autoizoleze. Poliţia s-a autosesizat în acest caz
Bărbatul se plimbă pe străzi, deşi ar fi trebuit să stea în izolare. Sursa foto: rtv.net

Un interlop din Prahova, care s-a întors de curând din Italia, umblă bine mersi pe străzi, în loc să stea la izolare. În plus, acesta se laudă că nu respectă izolarea la domiciliu şi îşi invită prietenii pe la el în vizită.

Un interlop din Prahova se plimbă pe străzi după ce s-a întors recent din Italia şi ar fi trebuit să se autoizoleze

Bărbatul este din comuna Berceni şi se plimbă liniştit pe străzi în loc să stea la izolare la domiciliu, aşa cum îi recomandaseră autorităţile la intrarea în ţară.

Acesta chiar se dă mare cu faptul că nu respectă izolarea la domiciliu în care ar fi trebuit să stea ţinând cont că a revenit în ţară de curând din Italia, ţară grav afectată de epidemia de coronavirus. Poliţia s-a autosesizat în cazul bărbatului din Berceni şi au deschis un dosar penal.

Poliţia s-a autosezizat în cazul bărbatului

La data de 11.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Valea Călugărească – Postul de poliție Berceni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza satului Berceni, com. Berceni, jud. Prahova, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Italia, provincia Como, localitatea Chiassa – zonă aflată în carantină din cauza coronavirusului gripal COVID -19, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii virusului„, informează un comunicat al Poliţiei.

În Capitală s-a înregistrat un caz mai grav decât al bărbatului din Berceni, Prahova. Un bărbat care s-a întors în urmă cu două zile de la Roma se plimba liniştit cu autobuzul 104 prin Bucureşti.

Autorităţile îi recomandaseră bărbatului să intre la izolare, întrucât la venirea din Italia avea ameţeli, tuse şi febră, simptome care ar fi arătat că este purtător al virusului COVID-19.

Astfel, pe numele acestui bărbat a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care ce se pedepseşte cu  până la 2 ani de închisoare. Autorităţile din Bucureşti au decis pentru evitarea infectării călătorilor să micşoreze parcul STB cu 25%.

Am luat și noi un set de măsuri, care derivă din textul situației de urgență și a măsurilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Trebuie să restructurăm parcul auto.

Trebuie să îi protejăm pe călători, care în aceste zile sunt din ce în ce mai puțini. Trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, astfel încât să mai avem șoferi. De mâine dimineață reducem parcul auto, dar nu e o problemă, că oricum am avut mai puțini călători. Facem dezinfecții măcar o dată pe zi”, a spus Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×