Un fost șef de Securitate dezvăluie ce făcea Elena Ceaușescu în timpul liber: “Aici era lumea ei”

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
05/10/2019, 13:47
Un fost șef de Securitate dezvăluie ce făcea Elena Ceaușescu în timpul liber: “Aici era lumea ei” GALERIE FOTO
Elena Ceausescu era o mare amatoare de filme. Sursa foto: antena3.ro

Elena Ceausescu era o mare amatoare de filme. Dictatoarea ar fi stat la cinematograf toată ziua, dacă timpul îi permitea. Mai mult, Elena și Nicolae Ceaușescu aveau propriul lor cinematograf, unde puteau vedea ce filme doreau ei, potrivit dcnews.ro.

Elena Ceausescu era o mare amatoare de filme

Cea care făcuse o adevărată pasiune pentru a șaptea artă a fost Elena Ceaușescu. Scăpa de Securitate și de toate problemele atunci când se afla la cinematograf. Îi plăceau peliculele și avea cele mai noi filme, aduse din Occident special pentru ea.

În schimb, Nicolae Ceaușescu nu prea se regăsea în lumea filmelor. Era mai realist, mai înfipt cu picioarele în pământ și îi plăcea să facă mișcare. Mai exact, Nicolae Ceaușescu preferă să petreacă mai mult timp pe la clubul sportiv, unde înota.

Elena Ceausescu era o mare amatoare de filme
Elena Ceausescu era o mare amatoare de filme. Sursa foto: antena1.ro

Nicolae Ceaușescu prefera să stea pe la Club-bazin

Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii, a povestit, pentru DC News, ce filme urmărea Elena Ceauşescu în timpul liber şi cine se ocupa de proiecţiile făcute în sala special amenajată în casa în care au locuit Nicolae şi Elena Ceauşescu.

„Elenei Ceauşescu i se prezentau filmele pe care urma să le vadă. Erau filme multe, recente, aduse din străinătate. Ea spunea: vreau să văd filmul ăsta şi ăsta. Era un operator care ştia tot ceea ce este aici, el punea filmele, stingea luminile, era un foarte bun cunoscător. El intra aici.

Securitatea rămânea la uşă, la intrare. Nu avea ce să caute în casă.  (…) Aici era lumea Elenei Ceauşescu. Nu a lui Nicolae Ceauşescu. El nu avea problemele acestea. El era interesat de Club – bazin, unde de la 7-7.30 până la ora 22.00, când pleca de acolo, în prima parte lua masa împreună cu Oprea, cu Bobu, puneau lucrurile la punct, după care, la ora 10.00 îşi luau la revedere, plecau pe jos de la Club-bazin până aici cei doi”, a povestit Adrian Eugen Cristea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×