Un fost ministru francez a murit infectat cu coronavirus. A fost consilierul lui Nicolas Sarkozy

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 11:54
Un fost ministru francez a murit infectat cu coronavirus. A fost consilierul lui Nicolas Sarkozy
Un fost ministru francez a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 75 de ani, după ce a fost infectat cu coronavirus

Un fost ministru francez a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 75 de ani, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Un fost ministru francez a murit infectat cu coronavirus

Conform AFP, fostul ministru francez al Implementării Planului de Recuperare Economică după criza financiară din 2008, Patrick Devedjian, a murit la câteva zile după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

Avocat de profesie, Patrick Devedjian, care are origini armene, era președinte al Consiliului Departamental Hauts-de-Sein și a fost testat pozitiv miercuri, zi în care a și fost internat în spital.

”Este o mare tristețe să aflu de moartea lui Patrick Devedjian. Un bărbat curajos, care a fost total devotat orașului său Antony și departamentului Hauts-de-Seine. Condoleanțe familiei și echipei lui”, a scris pe Twitter președintele Senatului, Gerard Larcher.

Franța a înregistrat peste 2.300 de decese

Patrick Devedjian, care a fost pentru scurt timp și ministru al Industriei, era membru al UMP, partidul fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, căruia i-a fost și consilier pentru o perioadă.

Fostul om politic francez s-a născut în 1944 la Fontainebleau și a intrat în politică la începutul anilor ’70. În 1983 a devenit primarul localității Antony din departamentul Hauts-de-Seine, fiind reales în 1989, 1995 și 2001.

În acest moment, în Franța sunt 38.105 cazuri confirmate cu coronavirus și 2.317 persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 5.724 de pacienți au fost vindecați.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat, vineri, o prelungire a izolării cu două săptămâni, începând de marţi în lupta împotriva epidemiei COVID-19. Premierul francez a anunţat totodată că izolarea poate fi prelungită din nou, ”numai şi numai dacă situaţia sanitară o cere”.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a decis să permită utilizarea clorochinei în  tratamentul infecției cu coronavirus, chiar dacă Franța este în faza testelor clinice a acestei substanțe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×