Copil de 4 ani, în comă după o anestezie la medicul stomatolog. Minorul din Pitești a fost transferat la un spital din București – Update

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 11:55
Copil de 4 ani, în comă după o anestezie la medicul stomatolog. Minorul din Pitești a fost transferat la un spital din București – Update
Un copil de 4 ani a intrat în comă după ce a fost anesteziat într-un cabinet stomatologic. Sursa foto: Hepta.ro

Un copil de numai 4 ani a mers la un cabinet stomatologic privat din orașul Pitești, dar după anestezie i s-a făcut rău și a fost preluat de o ambulanță în stare de inconștiență. Minorul a fost intubat și transporat la un spital din Capitală.

Vizită la dentist traumatizantă pentru un copil de 4 ani din Pitești după o anestezie

Ceea ce părea o vizită banală la medicul stomatolog s-a sfârșit rău pentru un copil de numai 4 ani din municipiul Pitești. Minorul s-a prezentat împreună cu mama sa într-un cabinet stomatologic privat, dar după ce i s-a făcut anestezia copilul a început să se simtă rău.

Personalul clinicii a sunat la numărul de urgență 112. Minorul a fost găsit de medicii de pe ambulanță în stare de inconștiență și a fost imediat intubat. Ambulanța l-a transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie Piteşti, dar cadrele medicale de aici au luat decizia de a-l transfera la un spital din București.

Starea minorului este în continuare gravă, medicii fiind rezervați

Copilul de 4 ani a ajuns în cursul serii de luni, 10 februarie, la Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe micuț, dar sunt în continuare rezervați în ceea ce privesc șansele sale de supraviețuire, starea sa fiind gravă la ora actuală.

Părinții copilului nu au depus deocamdată plângere, însă oamenii legii s-au autosesizat în acest caz și au început cercetările pentru a determina care sunt cauzele care au provocat starea de rău a minorului de doar 4 ani.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce un minor de 4 ani a fost preluat de un echipaj SMURD în stare gravă, de la o clinică stomatologică din Piteşti.

Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili dacă degradarea stării de sănătate a copilului este strict legată de procedurile desfăşurate în clinica stomatologică”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Argeș agent şef principal Florin Popa.

Eroare medicală sau anestezia generală, cauza stării micuțului de 4 ani

Anestezia este foarte des utilizată în cazul tratamentelor dentare aplicate copiilor. Însă nu toate substanţele anestezice se administrează copiilor sub patru ani, iar medicii stomatologii trebuie să cunoască foarte bine acest lucru.

Primele cercetări au arătat că micuțul a primit o doză mult prea mare de anestezic pentru o intervenție la măsea. Cercetările au mai scos la iveală faptul că băiețelul a fost ținut în cabinetul medicului stomatolog mai bine de 3 ori până când o asistentă a apelat numărul de urgență 112.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×