Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei! Numărul victimelor răpuse de virus a ajuns la 10

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
30/01/2020, 15:48
Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei! Numărul victimelor răpuse de virus a ajuns la 10
Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei. Sursa foto: digi24.ro

Gripa face o nouă victimă în România! Un copil în vârstă de doar 12 ani a murit astăzi în București, potrivit Digi24.ro. Copilul nu suferea de alte afecțiuni și nu fusese vaccinat antigripal.

Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei

În cazul copilului de 12 ani ucis de gripă s-a confirmat virusul gripal tip A. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, joi, că, în sezonul 2019 – 2020, s-au înregistrat zece decese provocate de gripă, la pacienţi din mai multe judeţe. În Prahova şi în municipiul Bucureşti au fost câte doi pacienţi care au decedat şi la care medicii au confirmat virus gripal.re.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

”În săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020 (activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere naţională.

1.366 de cazuri de gripă în București

Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 50%. Au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, mai multe cu 7.4% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent.

Pentru municipiul Bucureşti – numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020, a fost de 1.366 (din care 74 au fost confirmate cu laboratorul)”, a transmis, joi, INSP.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 2 tip B şi 1 tip A.

În judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui s-a înregistrat câte un deces, iar în Prahova şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal.

Cursurile sunt parţial suspendate în 50 de unităţi şcolare din Capitală, începând cu ziua de luni, din cauza gripei. În ţară, 3 şcoli au fost închise din acelaşi motiv. Totuşi, nicio şcoală sau gradiniţă nu este închisă integral din cauza virusului gripal.

Au fost însă semnalate probleme din cauza dezinsecțiilor făcute în mai multe școli din țară, unde conducerea unităților școlare au apelat la această metodă pentru eradicarea virusului din școli. Mulți copii au avut însă probleme respiratorii din cauza substanțelor folosite la dezinsecție.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×