Un copil a ajuns în stare gravă la spital! Dulapul de la gradiniță a căzut peste el

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 21:52
Un copil a ajuns în stare gravă la spital! Dulapul de la gradiniță a căzut peste el
Incident grav la o grădiniță din Constanța. Un dulap a căzut peste un copil de 5 ani. Sursa foto: eveniemntul.md

O anchetă a fost deschisă la o grădiniță din Constanța după ce un copil a ajuns în stare gravă la spital. Micuțul de numai 5 ani a fost strivit de un dulap din unitatea de învățământ. Incidentul a avut loc în cursul după-amiezii de miercuri, 11 decembrie.

Incident grav la o grădiniță din Constanța

Un copil în vârstă de 5 ani a fost preluat de o ambulanță și transportat de urgență la spital după ce unul dintre dulapurile grădiniței a căzut pe el. Incidentul s-a produs în jurul orei 17:00, la grădinița Perluțele Mării din județul Constanța, potrivit libertatea.ro.

Micuțul s-a agățat de un dulap din instituție, dar pentru că acesta nu era asigurat a căzut. În acest caz Inspectoratul Școlar Județean Constanța a deschis o anchetă. Totodată și poliția cercetează circumstanțele în care s-a produs incidentul de la grădiniță, precum și cine este vinovat.

Copilul prezintă un traumatism în zona lombară

Potrivit spuselor mamei, copil a ieșit din clasă înaintea sa și s-a agățat de unul dintre dulapuri care i-a căzut în spate. Din fericire, mobilierul s-a răsturant parțial pe copil datorită holului îngust care a ținut dulapul înclinat.

Reprezentanții de pe Ambulanță au declarat că micuțul prezintă un traumatism în zona lombară și câteva zgârieturi la o ureche și la degete, fără sângerare abundentă. Copilul a fost transportat la spital unde urmează să i se facă mai multe investigații.

Totodată, medicii care l-au preluat au precizat că minorul este conștient, dar rămâne de văzut dacă acesta va rămâne internat sau nu.

„Referitor la cazul de la Grădiniţa cu Program Prelungit Perluţele Mării, din primele informaţii ştim că, în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), după terminarea programului, unul dintre copii a fost preluat de la grupă de către mama sa.

Copilul a ieşit pe hol înaintea mamei şi, în timp ce se juca, un dulap s-a răsturnat peste el, dar numai parţial, căci obiectul de mobilier a rămas sprijinit de peretele opus, holul fiind îngust.

Conform procedurii, a fost anunţat Serviciul 112 şi, implicit, Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Din datele pe care le avem până în prezent, la sosirea echipajului de urgenţă medicală, copilul era conştient, având numai câteva zgârieturi la o ureche şi la degete (fără sângerare abundentă)”, au transmis reprezentanţii ISJ Constanţa, scrie Mediafax.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×