Grădinița a devenit obligatorie! Părinții trebuie să înscrie copiii în grupa mare! Nici grupa mică nu va fi facultativă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 12:05
Grădinița a devenit obligatorie! Părinții trebuie să înscrie copiii în grupa mare! Nici grupa mică nu va fi facultativă GALERIE FOTO
Grădinița a devenit obligatorie! Părinții trebuie să înscrie copiii în grupa mare

Grădinița a devenit obligatorie! Senatul a aprobat un proiect de modificare a Legii Educației care prevede înscrierea obligatorie la grădiniță a copiilor mici, începând cu anul viitor, în condițiile în care în România nu sunt spații suficiente pentru a primi toți copiii. În 2020, va fi obligatoriu înscrierea în grupa mare, din 2023 va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de 4 ani, iar pentru cei mai mici – până în anul 2030.

Grădinița a devenit obligatorie! Părinții trebuie să înscrie copiii în grupa mare

PSD şi UDMR sunt inițiatorii modificării Legii Educației. Cele două partide politice au motivat decizia prin faptul că peste un sfert din copiii care trăiesc în mediul rural nu sunt înscriși la grădiniță, lucru care le îngreunează asimilarea cunoștințelor în primii ani de școală.

Opoziția acuză însă că legea nu poate fi pusă în practică din cauza lipsei de grădinițe la nivel național. PSD și UDMR susțin că problema urmează să fie rezolvată prin construirea a 2.500 de grădinițe noi. Legea Educației a fost modificată astfel încât din 2020 va fi obligatorie înscrierea copiilor în grupa mare la grădiniță, din 2023 va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de 4 ani, iar pentru cei mai mici – până în anul 2030.

La nivel național nu sunt suficiente grădinițe
La nivel național nu sunt suficiente grădinițe

Ecaterina Andronescu vrea să desființeze Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța săptămâna trecută că Evaluarea Națioală de la clasa a VIII-a ar putea fi desființată, pentru că în 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a.

„Acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare?”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×