Un cetățean român ar fi printre victimele atacului armat din Hanau. UPDATE

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 18:20
Un cetățean român ar fi printre victimele atacului armat din Hanau. UPDATE
Un cetățean român ar fi printre victimele atacului armat din Hanau - presa germană. Sursa foto: Hepta

Una dintre victimele atacului armat din orașul german Hanau ar fi un cetățean român, precizează presa din Germania.

Cetățean român, victimă a atacului din orașul german Hanau

UPDATE: Un român se află printre victimele atacului armat din Germania, fiind vorba despre o rudă a lui Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, județul Giurgiu, anunță România TV.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că până la acest moment au fost identificate șase victime din cele nouă, nefiind niciun cetățean român.

Astfel, publicația zeit.de a anunțat că cei 9 oameni care și-au pierdut viața în urma atacului armat produs miercuri seara în Hanau sunt de naționalitate germană, turcă, bulgară, bosniacă dar și română.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, o altă publicație germană, relateză că victima din România ar avea 35 de ani și ar fi singura femeie ucisă de către atacatorul german.

Din informațiile actuale, se pare că infractorul a început să tragă asupra unor baruri cu specific arab, mai scrie presa străină.

Publicația amintită mai sus mai scrie că familia româncei ar fi stat ore întregi lângă cordonul de poliție pentru a apuca să-i vadă trupul.

Atacatorul ar fi avut motivații rasiste

Cu toate acestea, forțele de ordine din Hanau nu ar fi permis accesul în locația în care a avut loc atacul armat.

Se pare că  atacatorul a avut motivații rasiste, ținând cont că a țintit două locații cu specific arab, spun autoritățile din Germania.

Până acum principalul suspect ar fi un bărbat de 43 de ani, cu motivații rasiste. Bărbatul a fost găsit însă fără suflare în propria locuință din Hanau.

Lângă el, polițiștii au descoperit un alt trup neînsuflețit.

Deutsche Welle relatează însă că anchetatorii bănuiesc că suspectul și-a împușcat mama înainte de a se sinucide. Germanul avea permis de port armă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×