Un caz șocant zguduie România. Mai mulți copii au fost abuzați sexual și filmați de părinții lor. Înregistrările ajungeau la clienți din SUA

Un caz șocant zguduie România. Mai mulți copii au fost abuzați sexual și filmați de părinții lor. Înregistrările ajungeau la clienți din SUA
Mai mulți copii au fost abuzați sexual de proprii părinți. Sursa foto: odoras.md

Mai mulți copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani au fost abuzați sexual chiar de părinții lor, care au filmat scenele îngrozitoare, trimițând ulterior imaginile contra cost unor cetățeni americani. Potrivit procurorilor, faptele cumplite datează încă din 2014.

Copiii au fost exploatați sexual de proprii părinți

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz, iar recent au avut loc prercheziții în 19 locații din  București, Ilfov, Ialomița, Prahova, Iași, Olt și Galați. Din primele informații, este vorba despre o rețea care se ocupa în mod frecvent cu pornografie infantilă în formă continuată, corupere sexuală a minorilor, viol în formă continuată, dar și agresiune sexuală.

Faptele invocate de procurori s-ar fi petrecut între 2014 și 2018, perioadă în care suspecții își exploatau, practic, proprii copii, în scopul obținerii de foloase materiale. În cursul zilei de marți, 15 persoane urmează să ajungă la DIICOT, pentru a fi audiate în acest caz. Operațiunea a fost realizată cu sprijinul FBI și Europol, anunță autoritățile române.

Ce spune un cunoscut psiholog despre cazurile șocante de copii agresați sexual

Tot mai mulți copii din România și nu numai devin victime ale abuzurilor sexuale, iar acest lucru constituie un real motiv de îngrijorare pentru specialiști. Este și cazul psihologului Keren Rosner, care trage un puternic semnal de alarmă, conturând, totodată, portretul unui individ care comite astfel de fapte cumplite.

În primul rând, este vorba de un individ cu tulburare de comportament şi un individ pervers, cu comportament deviant, care acţionează liber şi premeditat, evident, pentru că şi-a ales nişte copii lipsiţi de protecţie, vulnerabili, lipsiţi de apărare şi de o autoritate care să-i protejeze.

Sunt copii foarte uşor de ademenit şi care sunt foarte fragili din punct de vedere emoţional, şi din această cauză sunt uşor de ademenit. Acest individ a profitat de aceste slăbiciuni ale copiilor.

Îngrijorător e faptul că acești copii, chiar dacă se plâng și denunță ce li se întâmplă, nu sunt luați în serios de autorități. Sau chiar dacă sunt luaţi în serios, de multe ori nu se intervine.

De obicei, aceşti copii sunt pe cont propriu. Deci este clar că un astfel de individ a premeditat şi a crezut că dacă racolează copiii va fi în siguranță”, a explicat psihologul. Chiar dacă astfel de cazuri devin din ce în ce mai frecvente, autoritățile române continuă să ridice din umeri.

Am colaborat şi intrat în contact cu zeci de politişti, unii de la secţiile de poliţie din sate, alţii de la trafic de persoane, alţii de la criminologie. Majoritatea lor, când mă contactau fie că ma sunau, fie că veneau personal începeau aproximativ cam aşa: „săru-mâna doamna psiholog, am şi eu o fată pentru evaluare.

A făcut reclamaţie că a fost violată, dar nu cred, s-a dus de bunăvoie şi-apoi a aflat tac-su că s-a f***t cu ăla si de frică zice ca a fost violată” sau „avem pe una, o ţine una şi bună că-i violată dar eu zic că joacă teatru, că ce-a cautat de s-a plimbat singură la ora aia?!?”, a mai spus specialistul.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×