Un bărbat suspectat cu coronavirus a murit la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Testul pacientului a ieșit negativ

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 21:23
Un bărbat suspectat cu coronavirus a murit la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Testul pacientului a ieșit negativ
Un bărbat care a murit la spitalul din Pitești este suspectat că avea coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro

Un bărbat din Pitești a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență în cursul serii de miercuri, 11 martie 2020. Starea de sănătate a acestuia s-a agravat și a intrat în stop cardio-respirator murind la scurt timp, acesta fiind suspectat că era infectat cu coronavirus.


Bărbatul care a murit la spitalul din Pitești miercuri seară, 11 martie, a fost testat pentru coronavirus, dar testul său a arătat că nu era infectat cu acest virus. Așadar, pacientul a murit din cauza unei infecții pulmonare grave, nu din cauza COVID-19.

Bărbat cu simptome tipice coronavirusului a murit la spitalul din Pitești

Un bărbat care prezenta simptomele infecției cu coronavirus a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Pitești în cursul serii de miercuri, 11 martie 2020, iar în cele din urmă a făcut un stop cardio-respirator. Cadrele medicale l-au resuscitat pe pacient timp de câteva minute și l-au mutat într-o zonă izolată din Terapie Intensivă.

Din nefericire, eforturilor medicilor din Pitești au fost în zadar pentru că omul a decedat la scurt timp. În momentul de față a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru că medicii suspectează că acesta avea coronavirus.

Omul avea o infecție pulmonară majoră și posibil COVID-19

Bărbatului i s-au recoltat probe și au fost trimise la analize pentru a se vedea clar dacă acesta era infectat cu coronavirus sau nu. Între timp are loc decontaminarea UPU  unde bărbatul a fost internat pentru scurt timp.

„În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă. Pacientul care a murit la Pitești a intrat în țară în urmă cu câteva zile, dar ceea ce trebuie spus este că acest pacient avea o afecțiune pulmonară cronică, avansată, care a dezvoltat o infecție uzuală și inclusiv o răceală simplă te poate dărâma.

Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul. E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a declarat managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din București Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de COVID-19 în lume

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie. Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, miercuri, 11 martie 2020.

Conform celui mai recent bilanţ numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit. În ceea ce privește țara noastră au fost confirmate până acum 44 de persoane pozitive.
„Era previzibil să ajungem la o pandemie pentru că amplitudinea fenomenului, infecțiozitatea extremă a acestei epidemii putea să conducă inevitabil către pandemie.
Aș îndrăzni să afișez un optimism temperat sau mai degrabă prudent și aș spune că trebuie să ne păstrăm calmul, nu trebuie să lăsăm ca angoasele și temerile să ne domine”, a spus medicul infecționist Ion Ștefan la emisiunea „Punctul de întâlnire”, relatează antena3.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×