Un bărbat din Suceava a fost plasat în carantină după ce a ieșit la plimbare cu 30 de papagali

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 17:05
Un bărbat din Suceava a fost plasat în carantină după ce a ieșit la plimbare cu 30 de papagali
30 de papagali, scoși la plimbare de un sucevean. Foto: Hepta

Oamenii profită de faptul că pot ieși afară, în mijocul carantinei, dacă-și plimbă animalele de companie. De cele mai multe ori cetățenii României abuzează de lege și cazul bărbatului care a ieșit la plimbare cu un pește într-o pungă a devenit viral.

Un bărbat a ieșit la plimbare cu 30 de papagali

La fel a procedat și un cetățean din Suceava, sosit recent din Italia. Bărbatul a fost plasat în carantină după ce a fost surprins pe stradă în timp ce își plimba câinele alături de 30 de papagali.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, cetățenii sunt rugați să nu mai iasă din casă fără motiv.

“Facem apel încă o dată către cetăţeni să respecte restricţiile de deplasare şi să apeleze la completarea declaraţiilor pe propria răspundere doar în situaţiile limitativ prevăzute.

Sperăm ca toată lumea să înţeleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor, şi al celor dragi nouă. Ca poliţişti ne facem datoria şi încercăm să înţelegem toate situaţiile şi să le abordăm profesionist, dar şi uman″, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Conform unui comunicat al poliției din Suceava, poliţiştii suceveni au aplicat, în timpul acţiunilor de joi, 26 martie, 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 335.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 privind circulaţia persoanelor.

De asemenea, o persoană a fost amendată de poliţişti cu 5.000 de lei deoarece nu a respectat măsura autoizolării.

De asemenea, jandarmii suceveni au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 2.900 de lei unor persoane care au ieşit din case în ciuda restricţiei de circulaţie din Ordonanţa Militară nr. 3.

Suceava riscă să se transforme rapid în „Lombardia României”, epicentrul epidemiei de coronavirus, după ce întreg Spitalul Județean Suceava a fost infectat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×