Un bărbat din Bihor, ucis de câini, declarat vinovat pentru că a încălcat proprietatea privată a stăpânilor patrupedelor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 20:59
Un bărbat din Bihor, ucis de câini, declarat vinovat pentru că a încălcat proprietatea privată a stăpânilor patrupedelor
Imagine reprezentativă cu câini ciobănești. Sursa foto: Ștefan Both/ adevărul.ro

Situație incredibilă în justiția din România. Un bărbat din județul Bihor, care a fost sfâșiat până la moarte de niște câini, este deocamdată singurul vinovat pentru propriul său deces, iar motivul invocat de procurori este stupefiant.

Bărbat ucis de câini, de vină

Aurel Burlo a murit în septembrie 2017 după ce a fost atacat de câinii aflați pe o proprietate privată de lângă municipiul Marghita.

Acesta nu știa că a pătruns pe o fermă deținută de numiții Dorina și Adrian Dudaș, care cresc pe respectivul teren sute de oi păzite de trei ciobănești mioritici.

Argumentele procurorilor

În ziua în care s-a petrecut tragedia, fermierii au plecat de pe pășune, iar când s-au întors au găsit poarta deschisă.

Când au ajuns acolo i-au văzut pe câini lătrând chiar la văcarul satului, care ajunsese pe o pajiște vecină cu cea pe care o dețin.

Văcarul era conștient când a fost găsit, iar soții Dudaș au sunat imediat la 112. Victima a fost dusă în cele din urmă la spitalul din Oradea, însă nu a supraviețuit.

În acest caz s-au deschis două anchete: una pe civil, una pe penal. Procurorii au stabilit că soții care dețin ferma nu au nicio vină pentru cele petrecute și că vinovat este mortul pentru că a pătruns pe un teren privat.

„Numita Dudaş Dorina a luat toate măsurile care se impuneau, câinii fiind ţinuţi într-un loc împrejmuit şi fără posibilitatea de a-l părăsi, uciderea victimei fiind determinată de acţiunea sa de a pătrunde neautorizat într-un loc împrejmuit în lipsa proprietarului, respectiv a deţinătorului câinilor, deşi cunoştea că aceştia se aflau acolo şi păzeau turma”, au transmis procurorii din Bihor în acest caz, scrie adevărul.ro.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×