Un bărbat a murit în timp ce tăia un proiectil, în curtea unui depozit din Alba. Un alt bărbat a fost rănit

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 08:31
Un bărbat a murit în timp ce tăia un proiectil, în curtea unui depozit din Alba. Un alt bărbat a fost rănit
Un bărbat a murit în urma unei explozii unui proiectil în județul Alba. Sursa foto: Hepta.ro

Un bărbat care lucra într-un depozit de fie vechi din județul Alba a murit după ce a încercat să taie cu aparatul de sudură un proiectil. Un alt bărbat a fost rănit grav și a fost transportat de urgență la spital.

Incident mortal în urma exploziei unui proiectil, în județul Alba

O explozie puternică a avut loc în curtea unui firme care colectează deșeuri de fier vechi în localitatea Pianu de Jos, județul Alba, iar în urma deflagrației un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit pe loc. Primele informații arată că victima încerca să taie cu un aparat de sudură un proiectil vechi când acesta a explodat.

Un alt bărbat care era de față la incident a suferit răni grave și a fost preluat de un echipaj SMURD fiind transportat de urgență la spital. Anchetatorii au mai găsit în curtea depozitului de fier vechi mai multe proiectele care urmează să se stabilească de unde provin.

„Am fost solicitaţi să acordăm primul ajutor unei persoane rănite în urma unei explozii. Victima avea răni provocate de schije. Cea de-a doua victimă a fost găsită la faţa locului decedată”, a declarat prim adjunct ISU Alba, locotonent colonel Ovidiu Costea, relatează stirileprotv.ro.

Locuitorii, speriați în urma bubuiturii din curtea depozitului de fier vechi

Martorii evenimentului nefericit au declarat că bubuitura produsă de proiectil s-a auzit la kilometri distanță. Viceprimarul localității Pianu de Jos a declarat că în urma exploziei s-a format un nor de fum și toată lumea s-a panicat.

„Ştim că este un decedat. Ştim că taie diferite metale cu aparatul de autogen şi probabil că într-un proiectil ar fi fost explozibil şi în momentul în care s-a făcut debitarea a explodat s-a auzit până în Pianu de Sus la 4 km, a ieşit un fum gros, toată lumea s-a alarmat”, a spus viceprimarul localității Lazăr Voișan, potrivit sursei menționate.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a mărturisit că explozia a avut loc în timp ce bărbații angajați la depozitul de fier vechi încercau să taie o bucată de metal. Momentan nu se știe despre ce este vorba, dar cert este că în interiorul proiectilului s-au acumulat gaze.

„Explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile în incinta unei societăţi comerciale de fier vechi. Verificăm aspectele legate de funcţionarea societăţii şi provenienţa şi modul de exploareate a acestui timp de deşeu”, a povestit purtătorul de cuvânt IPJ Alba, comisar-șef Luminița Prodan.

Proiectilul ar fi trebuit să fie dezafectat. Polițiștii au deschis un dosar penal și în momentul de față se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×