Un autobuz cu 25 de pasageri a luat foc, în Harghita. Incendiul a fost stins la scurt timp

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 14:47
Un autobuz cu 25 de pasageri a luat foc, în Harghita. Incendiul a fost stins la scurt timp
Un autobuz în care se aflau 25 de persoane a luat foc în județul Harghita. Sursa foto: Hepta.ro

Un autobuz care se afla pe un drum din județul Harghita a luat foc în jurul prânzului, vineri, 21 februarie 2020. Cei 25 de pasageri care se aflau la bord s-au autoevacuat și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autobuz în flăcări, în județul Harghita. Nici persoană nu a fost rănită

Un autobuz în care se aflau 25 de pasageri a luat foc din mers pe drumul care leagă localităţile Racu şi Mădăraş din județul Harghita. Toate persoanele care se aflau în mijlocul de transport au ieșit din autobuz înainte ca acesta să fie cuprins de flăcări. 

Autoritățile au fost alertate prin apel la numărul de urgență 112, dar până la venirea pompierilor profesioniști incendiul a fost stins de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) Mădăraș. De asemenea, la fața locului a mai intervenit și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc. 

Anchetatorii care au ajuns la fața locului cercetează cazul și urmează să stabilească care este cauza izbucnirii incendiului. Oamenii legii au declarat că circulația nu a fost afectată și nu a fost nevoie ca mașinile care au trecut prin zonă să fie redirecționate pe o altă rută.

Incident similar cu un autocar, în Republica Moldova

37 de copii și 3 adulți au trecut prin clipe de coșmar după ce autocarul în care se aflau a luat foc. Incidentul s-a petrecut în urmă cu o lună, pe 21 ianuarie, pe traseul Chișinău – Ohei, în Republica Moldova. Autocarul a luat foc în jurul orei 15:00 în timp ce se îndrepta spre Orhei.

Martorii spun că autocarul a luat foc din mers. Cele 40 de persoane care se aflau la bord au reușit să iasă în momentul izbucnirii incendiului. Nici persoană nu a fost rănită și nu a fost nevoie de intervenția medicilor.

Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost cel care a observat că din spatele vehiculului vine fum. Bărbatul a oprit imediat pe acostament, în apropiere de satul Gornoe din raionul Orhei. Autocarul cu copii venea din orașul Hâncești.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că fumul a început să iasă chiar în timpul mersului de la motorul vehiculului și urmează să se afle care este cauza care a dus la izbucnirea incendiului.

„Totul a avut loc pe traseul Chișinău – Orhei, în apropiere de satul Gornoe. La volanul autocarului se afla un bărbat de 54 de ani, care a observat la un moment dat fum în spatele autocarului și a stopat pe acostament”, a declarat pentru presa locală ofițerul de presă al IP Orhei, Irina Burdujan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×