Un asasin s-a îmbrăcat în hainele jurnalistului ucis, Jamal Khashoggi!VIDEO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/10/2018, 16:02
Un asasin s-a îmbrăcat în hainele jurnalistului ucis, Jamal Khashoggi!VIDEO
Jurnalistul saudit asasinat

Surprizător, unul din cei 15 oameni ai echipei special trimise să-l asasineze pe jurnalistul saudit, Jamal Khashoggi, a fost surprins pe căteva camere de filmare plimbându-se pe stradă îmbrăcat în hainele acestuia. Totul s-a petrecut la scurtă vreme după ce jurnalistul a fost asasinat.

Jamal Khashoggi a fost asasinat prin ștrangulare de agenții saudiți, mai apoi a fost tăiat în 15 bucăți de unul din doctorii legiști care făca parte din comandoul celor saudiți. Încetarea vieții acestuia a fost numită de ministrul de Externe drept o greșeală teribilă.

Unul din asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi, surprins îmbrăcat în hainele acestuia

Decesul jurnalistului Jamal Khashoggi este încă o enigmă. Două săptămâni după moartea acestuia au fost negate multe ipoteze a cauzelor decesului său, altele au părut reale, altele nu. Se pare că sămbătă seara, 21 octombrie, s-a anunțat că moartea lui a fost din cauza unei bătăi care a avut loc în consulatul din Istambul.

Sosia jurnaistului saudit
Sosia jurnaistului saudit

A doua ipoteză a fost că Jamal Khashoggi a murit în urma unei ștrangulări. „Nimic nu poate justifica acest asasinat şi îl condamnăm în cei mai fermi termeni cu putinţă. Există o nevoie urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat… dincolo de ipotezele care au fost vehiculate până acum în cadrul anchetei saudite, care trebuie susţinută cu fapte pentru a putea fi considerată credibilă”, precizează reprezentanții francezi, germani și britanici, informează APF și Reuters, citata de agenția Agerpres.

De curând, a apărut un video sustras de pe niște camere de supraveghere stradale obținute de jurnaliștii CNN. Pe acestea se poate observa un bărbat care iese din consulat îmbrăcat cu hainele lui Jamal Khashoggi. Acesta iese pe ușa din spate, fără să dea nimic de bănuit, deghizat în jurnalistul saudit. Premeditarea decesului lui Jamal Khashoggi se cunoaște din faptul că asasinul era bine pregătit pentru situația din rumă, acesta avea la el o barbă falsă și ochelari, iar îmbrăcat în hainele lui părea să semene din ce în ce mai tare, crezând că nimeni nu-și va da seama.

Moartea jurnalistului saudit a fost declarată de Ministrul de Externe o „crimă”, dar și o „greșeală monumentală”, potrivit declarației ministrului la Fox Newx. „Nu ai nevoie de o sosie pentru o interogare. Opiniile noastre nu s-au schimbat din 6 octombrie până acum. Aceasta a fost o crimă cu premeditare, iar cadavrul a fost scos din consulat”, a afirmat un oficial turc pentru CNN.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×