Alpinist român, mort în Belgia: Un alpinist român, în vârstă de 34 de ani, a căzut în gol de la 200 de metri. Acum o săptămână s-a întâmplat tragedia când bărbatul aflat în Belgia, la Pointe Dufour, a fost găsit pe Grenzgletscher, fără suflare. Autoritățile susțin că românul nu avea niciun act de identitate asupra lui, de aceea a fost recunoscut tocmai acum. Publicația Tribute de Geneve a relatat că tânărul a scăzut cațiva metri, înainte de a ajunge la vărf, care avea 4.208 de metri.
Potrivit AostaSera.it, tânărul, Iulian C., escalada, împreună cu prietenului lui Vârful Punta Walker. Prietenul acestuia susține că se afla al altitudinea de 2.803, în zona refugiului montan Boccalatte, cînd a observat că prietenul lui lipseste. ”Eu mergeam în faţa lui, l-am auzit ţipând, m-am uitat şi nu l-am mai văzut”, a relatat prietenul lui. Alpinistul a murit pe loc, iar corpul său a fost preluat de salvamontiști și dus în Courmayeur, aproape de frontiera cu Franța.
Alpinist român, mort în Belgia
Alarma că românul a căzut în gol de pe vârful muntelui a fost dată de un ghid care se afla în vârful Gouter. Acesta susține că a anunțat accidentul văzându-l pe tânăr în cădere. Trupul romănului a fost scos din crevasă și adus în vale. Locotenentul Pelisson, din cadrul Plutonului de jandarmerie de munte de la Chamonix a afirmat faptul că tânărul cobora alături de cineva de pe muntele Mont Blanc. ”El cobora de pe Mont Blanc, pe care îl escalada împreună cu o altă persoană”, declară locotenentul pentru AFP.
Masivul Mont Blanc
Mont Blanc, din franțuzescul ”Muntele Alb” și italienescul ”Monte Bianco”,cunoscut și ca ”La Dame Blanche” (”Doamna Albă”) face parte din lista celor mai înalte vârfuri din Alpi și din Europa de Vest. Masivul este situat pe granița dintre Franța și Italia. La începuturi, Tunelul Mont Blanc a fost conceput în anul 1957 și terminat în 1965. Avea o lungime impresionantă de 11,6 kilometri, ce leagă și acum două orașe.
Masivul este un punct de atracție pentru alpinism, schi ori turism montan. Primul care a reușit să escaladeze Mont Blanc a fost Jacques Balmat, pe 8 august 1786. Iar prima femeie care a atins această performanță a fost Marie Paradis, în 1808. Vârful, în prezent este escaladat fără probleme zilnic, în sezonul călduros. Mulți alpiniști amatori îl consideră o zonă destul de ușoară. Dar, cu toate acestea, în fiecare an se petrec accidente acolo. Serviciile de salvare locale trimit în jur de 12 misiuni în ajutorul celor care se rătăcesc. Traseele sunt periculoase și necesită un echipament special, un ghid, pentru că unele zone sunt extrem de periculoase deoarece cad pietre.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii