Un adolescent și-a ucis tatăl din greșeală, în Iași. Bărbatul era cunoscut ca fiind violent pe fond alcoolic

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 13:17
Un adolescent și-a ucis tatăl din greșeală, în Iași. Bărbatul era cunoscut ca fiind violent pe fond alcoolic
Un adolescent din Iași și-a ucis tatăl din greșeală. Sursa foto: pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 18 ani și-a omorât tatăl din greșeală. Scenele de groază s-au petrecut în localitatea Ciortești din Iaşi, iar persoana care a sunat la numărul de urgență 112 a fost chiar adolescentul, însă anchetatorii iau în calcul varianta accidentului și autoapărarea.

Un  adolescent și-a ucis tatăl din greșeală, în Iași

Un bărbat din localitatea Ciortești județul Iaşi a fost ucis de propriul fiu în timpul unei lupte. Adolescentul de 18 ani a încercat să se apare în clipa în care tatăl său a pus mâna pe cuțit, moment în care a reușit să-l împingă în pat. Din nefericire, lama cuţitului a intrat în piciorul stâng al bărbatului.

Părintele băiatului și-a scos cuțitul din picior și a mai făcut câțiva pași prăbușindu-se la pământ. Lama cuțitului i-a secționat artera femurală, unul dintre cele mai importante vase de sânge din corp care a dus la moartea rapidă a bărbatului de 47 de ani.

Adolescentul a trecut prin scene cumplite când și-a văzut tatăl zăcând, dar a avut tăria de caracter de a suna la numărul de urgență 112 unde a povestit cele petrecute. Se pare că bărbatul consumase băuturi alcoolice și l-a amenințat pe băiat cu moartea.

Bărbatul ieșean a fost resuscitat minute în șir, dar în zadar

Cadrele medicale care s-au deplasat la locul incidentului l-au resuscitat pe bărbatul în vârstă de 47 de ani aproximativ 45 de minute, dar în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul. Radu Paraschiv, bărbatul omorât de propriul fiu, a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iaşi în vederea efectuării necropsiei.

Valentin, fiul bărbatului, și-a asumat crima, însă surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu ar fi vrut să-și omoare părintele și vorbesc despre autoapărare. De asemenea, anchetatorii iau în calcul și varianta unui accident, mai ales că tragedia s-a petrecut în timpul unei lupte.

„Între tată și fiu ar fi izbucnit un conflict spontan. La un moment dat, victima a pus mâna pe un cuțit și l-ar fi amenințat pe fiul său. Cel din urmă ar fi încercat să-l deposedeze și s-a ajuns într-un final la înjunghiere”, a precizat o sursă din cadrul anchetei, relatează bzi.ro.

Tânărul de 18 ani nu a fost pus sub acuzare de oamenii legii

Vecinii familiei Paraschiv au sărit în apărarea băiatului care a terminat liceul de curând. În schimb, despre tatăl acestuia oamenii din localitate nu au cuvinte prea bune. Radu Paraschiv era cunoscut ca fiind violent și nu ezita să-şi ameninţe familia cu moartea atunci când consuma alcool.

Adolescentul este cercetat în stare de libertate pentru că anchetatorii iau în calcul varianta accidentului sau varianta autoapărării. Tânărul și sora sa care urmează cursurile unei școli postliceale au primit zeci de mesaje de încurajare pe rețelele de socialziare în urma tragediei.

„Deocamdată, tânărul este cercetat în stare de libertate. Urmează să se stabilească dacă se face sau nu vinovat de moartea bărbatului”, au mai precizat surse din cadrul anchetei, potrivit sursei menționate anterior.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×