Ultimele informaţii în cazul Sorinei. Unde se află acum fetiţa din Baia de Aramă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 09:06
Ultimele informaţii în cazul Sorinei. Unde se află acum fetiţa din Baia de Aramă GALERIE FOTO
Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Cazul Sorinei, fetiţa în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, care a îngrozit o țară întreagă, după ce fetița a fost luată cu forța din casa asistentei maternale unde a crescut, pentru a fi dată spre adopție unei familii de americani, a ajuns la final.

Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Sorina a părăsit România duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate cazului minorei.

Potrivit acestora, Sorina a părăsit România duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit ţara prin Aeroportul Otopeni. Acelaşi surse au precizat că destinaţia acestora este Statele Unite ale Americii, acolo unde părinții fetei locuiesc de mai mulți ani.

Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi
Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Procurorul care a târât-o pe Sorina a scăpat de suspendare

De altfel, familia adoptivă a ridicat, vineri, paşaportul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Paşapoarte Dolj, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocata familiei.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunţat deja că o va contesta.

De altfel, procurorul care a oripilat toată România a scăpat de suspendare. CSM a respins cererea de suspendare a procuroarei Maria Pițurcă, cea care a târât-o pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, atunci când s-a încercat luarea sa de la familia de asistenți maternali.

Inspecția Judiciară a cerut ca procurorul Maria Antoaneta Pițurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, să fie cercetat disciplinar, dar și suspendat din funcție până la încheierea anchetei. De altfel, magistratul a dat explicații, miercuri, în fața colegilor ei de la CSM, unde a avut câștig de cauză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×