Ultimele informații despre testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Viceprimar: „Până joi este gata”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 16:57
Ultimele informații despre testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Viceprimar: „Până joi este gata”
Ultimele informații despre testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Viceprimar: "Până joi este gata". Sursa foto: Hepta

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a oferit ultimele precizări cu privire la testarea bucureștenilor pentru noul coronavirus.

În ce stadiu se află testarea bucureștenilor pentru COVID-19

Viceprimarul Municipiului București a declarat că în aceste momente este pus la cale suportul tehnic pentru testarea bucureștenilor pentru COVID-19.

Bădulescu a declarat că acesta va fi gata joia viitoare, după care se va trece la următoare etapă privind alegerea eșantionului de persoane ce vor fi testate.

”Aşa cum a spus şi primarul general, toată echipa de lucru funcţionează în vederea începerii acestor analize. Joi este gata tot setul de proceduri şi modul în care se va începe şi după ce criterii”, a precizat, sâmbătă, Aurelian Bădulescu, potrivit ProTV.

Referitor la testarea propriu-zisă, viceprimarul Capitalei a spus că Primăria Municipiului București sigură doar suportul tehnic.

Joi va fi gata suportul tehnic

”Despre testare, întrebaţi specialiştii, pe domnul Streinu-Cercel, noi asigurăm doar suportul tehnic până la introducerea metodei medicale în această activitate”, a ținut să precizeze Aurelian Bădulescu.

Astfel, afirmațiile lui Bădulescu au survenit pe fondul unei întrebări referitoare la data când încep testările pentru aproximativ 10.000 de bucureşteni.

Așadar, abia după ce suportul tehnic privind testarea bucureștenilor va fi pus la punct, autoritățile vor prezenta planul prin care cei peste 10.000 de cetățeni din București vor fi testați pentru noul tip de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×