ULTIMA ORĂ! România își retrage trupele din Irak! 14 militari erau prezenți acolo

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 15:26
ULTIMA ORĂ! România își retrage trupele din Irak! 14 militari erau prezenți acolo GALERIE FOTO
14 soldați români vor fi retrași din Irak. Sursa foto - hepta.ro

A devenit oficial! România își retrage trupele din Irak în urma coflictului izbucnit în Orientul Mijlociu! Acestea vor fi relocate într-o altă bază, temporar.

România își retrage trupele din Irak!

Cei 14 militari români aflaţi în misiune în Irak au fost retraşi, ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Anunțul a fost făcut chiar de MApN printr-un comunicat de presă postat pe 7 ianuarie pe site-ul oficial.

14 militari erau prezenți acolo

”Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, (…)

Ministerul Apărării Naţionale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire şi consiliere efectuate de militarii români dislocaţi în Irak.  

Astfel, pentru asigurarea siguranţei personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocaţi temporar într-o altă bază a coaliţiei”, anunţă MApN.

Misiunile militarilor români se axau pe activităţi de pregătire şi formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării şi din alte instituţii responsabile pentru reformarea sectorului de securitate şi creşterea capacităţii operaţionale a Forţelor Armate ale Republicii Irak.

Decizia României este în deplină concordanţă cu poziţia aliată exprimată în cadrul reuniunii de luni şi, în funcţie de evoluţia situaţiei din zonă, militarii români sunt pregătiţi să îşi reia misiunile.

”România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internaţional, atât în format aliat, cât şi alături de partenerii din cadrul Coaliţiei Globale anti-ISIS”, precizează MApN.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×