Irakul, prima măsură împotriva Statelor Unite! A votat pentru expulzarea militarilor americani din ţară

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 17:32
Irakul, prima măsură împotriva Statelor Unite! A votat pentru expulzarea militarilor americani din ţară GALERIE FOTO
Soldații americani sunt expulzați din Irak. Sursa foto - Timothy L. Hale/ZUMA Wire/dpa

Irakul a luat și ea prima măsură împotriva Statelor Unite! O informație de ultimă oră arată că la trei zile de la uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, Parlamentul din Irak a dat o adevărată lovitură americanilor

Irakul, prima măsură împotriva Statelor Unite!

Astfel, țara în care a fost ucis ofițerul, a votat în urmă cu puțin timp expulzarea celor 5.200 de militari americani aflați pe teritoriul țării. Și americanii au reacționat la puțin timp după ce au anunțat uciderea lui Qassem.

Preşedintele Donald Trump a declarat că America nu doreşte ”o schimbare de regim în Iran” , dar Statele Unite ”sunt pregătite să ia toate măsurile necesare”, dacă Iranul pune în pericol vieţile americanilor, a adăugat preşedintele.

A votat pentru expulzarea militarilor americani din ţară

”Am acţionat noaptea trecută pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a începe un război”, a afirmat Trump în prima sa declaraţia la televiziune după moartea lui Soleimani.

Soleimani “a făcut o pasiune bolnavă din moartea unor oameni nevinovaţi. L-am prins în acţiune şi l-am lichidat”, a spus Trump, aflat la Mar-a-Lago, proprietatea sa din Palm Beach.

Trump nu a răspuns întrebărilor reporterilor. Vă readucem aminte că Soleimani, care conducea o unitate specială a Gărzii Revoluţionare din Iran, a fost o figură centrală a politicii iraniene şi din Orientul Mijlociu. El şi adjunctul său au fost ucişi într-un atac aerian american la un aeroport din Bagdad.

Moartea lui Soleimani a amplificat tensiunile deja ridicate dintre Iran şi Statele Unite şi a provocat temeri legate de o reacţie a Iranului şi a forţelor aliate.

Departamentul Apărării SUA a emis un comunicat în care a afirmat că atacul a avut scopul ”de a descuraja alte planuri de atac ale Iranului” şi că armata americană va continua ”să ia toate măsurile necesare pentru protejarea oamenilor şi intereselor noastre, oriunde se află în lume”.

Un oficial înalt din Departamentul de Stat a declarat că Soleimani a plănuit atacuri împotriva personalului diplomatic şi militar din Irak, Siria, Liban şi regiunea Orientului Mijlociu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×