ULTIMA ORĂ. Gripa ucide iar! Încă un deces declarat din cauza virusului

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 11:29
ULTIMA ORĂ. Gripa ucide iar! Încă un deces declarat din cauza virusului GALERIE FOTO
Încă un deces declarat din cauza virusului gripal

O femeie de 58 de ani din Galați a murit din cauza gripei la un spital din oraș. Directorul DSP Galați a precizat că femeia mai avea și alte probleme medicale. Numărul deceselor cauzate de virusul gripal în acest sezon s-a ridicat astfel la 68.

Femeia s-a stins din viață în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei. Direcția de Sănătate Publică a precizat că aceasta a murit din cauza virusului gripal, dar că situația ei a fost agravată de mai multe boli cronice. Femeia a ajuns în stare gravă la spital și a murit din cauza complicațiilor apărute în timpul internării.

Încă un deces declarat din cauza virusului gripal

„La spital a murit o femeie de 58 de ani cu AH1, ea avea multiple boli cronice. A venit în stare gravă la spital, a murit pe parcursul nopţii”, a declarat pentru Mediafax directorul DSP Galaţi, Liliana Moise.

Ministrul Sănătății a recomandat populației să se vaccineze
Ministrul Sănătății a recomandat populației să se vaccineze

Miercuri, în România a fost declarată epidemia de gripă. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a făcut și o serie de recomandări pentru populație. Autoritățile au precizat că, cel mai probabil, virusul va continua să se răspândească și în luna februarie și au făcut apel la oameni să respecte regulile instituite în spitale și să se vaccineze.

„Da, s-a constatat epidemie, având a treia săptămână epidemică. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare. Tulpina este inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile existente în România. (…) Specialiştii estimează că această circulaţie intensă se va menţine inclusiv în februarie”, a declarat, miercuri, Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×