Efectele gripei! Studiile arată un risc mărit de accident vascular

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 10:22
Efectele gripei! Studiile arată un risc mărit de accident vascular
Efecte teribile ale gripei! Iată ce spun medicii despre un risc de accident vascular din cauza ei

Conform studiilor, virusul gripal vine la pachet cu un risc de 40% mai mare la un viitor atac cerebral. Totul se poate petrece în doar 14 zile după ce te-ai îmbolnăvit de gripă. Explicația acestei situații este că gripa ne poate provoca sângerări cerebrale, o inflamare în corp care ne face din ce în ce mai vulnerabili. Anunțul este alarmant în special după cazurile prea multe de deces din România.  „În general apar o serie deficite care se pot traduce prin: căderea comisurii bucale, constituirea unei asimetrii faciale pe partea cu paralizia; un anume deficit – mâna de partea afectată nu mai are suficientă forţă; tulburarea de mers – pacientul are mersul asimetric, fără ritmicitatea necesară.

Alături de paralizie, pot aprea şi tulburări de vorbire – pacientul stâlceşte cuvintele, poate să înţeleagă, dar nu mai poate vorbi în mod corect. Acestea sunt semnele unui avc ischemic obervate frecvent de bolnav sau familie. Neurologul poate identifica alte disfuncții specifice”, potrivit unui medic ce specifică semnele unui accident vascular cerebral ischemic.

Anunț alarmant! Risc mărit la accident vascular pentru cei care suferă de visurul gripal!

Un studiu recent arată că, din cauza gripei, putem avea parte mai ușor de un accident vascular. Acestea au fost realizate de Universitatea Columbia și au fost făcute publice de către Asociația Americană de Cardiologie. Printre primele 14 zile de la contactarea virusului gripal, riscul de AVC este crescut. Din păcate, specialiștii arată că riscul se menține chiar și la un an distanță. În primele 30 de zile de la gripă, riscul de rupturi de artere din zona gâtului este mai mare. Într-adevăr acestea sunt factorul prim al apariției accidentelor vasculare cerebrale în rândul adulților tineri.

  • Atenţie la suplimentele alimentare sau alte medicamente pe care cei cu boli cronice le iau uneori fără recomandarea medicilor. Nu sunt adeptul automedicaţiei; este bine să recurgă la părerea specialistului. În perioadele călduroase există deja vasodilataţie din cauza temperaturilor ridicate. Dacă se mai ia şi un alt vasodilatator sub formă de supliment alimentar, e posibil ca pacientul să acuze cefalee – durere de cap – din cauza administerării respectivului supliment. Această durere apare la 30-40-50 de minute după ce s-au luat capsulele. E foarte important ca pacienţii să întrebe medical curant dacă pot folosi suplimente alimentare sau orice alt tip de medicament, în afara celor prescrise.
  • Hidratarea este foarte importantă. În perioadele călduroase trebuie suplimentată cantitatea de lichide consumate zilnic – mai mult de doi litri de apă, sucuri sau ceai pe zi.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×