ULTIMA ORĂ! Demisie la vârful DNA! A confirmat în urmă cu puțin timp

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
19/03/2019, 14:26
ULTIMA ORĂ! Demisie la vârful DNA! A confirmat în urmă cu puțin timp GALERIE FOTO

Demisie la vârful DNA! Marius Iacob a renunțat, marți, la funcția de procuror-șef adjunct. Fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi a luat această decizie după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl sancționeze disciplinar. Hotărârea instanței supreme este definitivă.

Demisie la vârful DNA! Fostul adjunct al lui Kovesi renunță la funcție

În toamna anului trecut, secția de procurori a CSM decidea că Marius Iacob nu a săvârșit nicio abatere disciplinară. Iacob era acuzat că, în calitate de procuror-adjunct al DNA, a decis ca un procuror din cadrul direcției să reprezinte instituția într-un proces civil deschis de un alt procuror revocat din direcție, încălcând astfel legea.

Potrivit legii, reprezentarea în instanță ar fi trebuit să fie făcută de consilierul juridic al instituției. Ieri însă, un complet de 5 magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că Marius Iacob trebuie sancționat disciplinar. A primit doar un avertisment, care presupune totuși și revocarea din funcția de conducere.

Marius Iacob a demisionat.
Marius Iacob a demisionat.

Ce spune instanța supremă

„Cu majoritate. Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară. În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea constând în ‘avertisment’ pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege”, a stabilit ÎCCJ.

Nu a fost singurul șef din DNA sancționat. Cu avertsiment s-a ales și Carmen Simona Ricu, procuror şef serviciu în cadrul DNA, sancţionată cu avertisment pentru săvârşirea unei abateri disciplinare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×