Ultima ORĂ. Ce se va întâmpla cu IT-iștii după ce Ludovic Orban a fost desemnat ca prim-ministru al României

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 17:26
Ultima ORĂ. Ce se va întâmpla cu IT-iștii după ce Ludovic Orban a fost desemnat ca prim-ministru al României
Ludovic Orban a fost desemnat prim-ministru. Sursa foto: digi24.ro

Ludovic Orban este desemnarea pentru funcția de prim-ministru a președintelui Klaus Iohannis, iar una dintre măsurile pe care o va pune în aplicare, anunțată încă dinainte să fie propus pentru Palatul Victoria, este introducerea taxelor și impozitelor pentru cei care lucrează în domeniul IT.

Ludovic Orban, desemnat prim-ministru, le-a pus gând rău IT-iștilor

Orban le-a pus gând rău IT-iștilor încă dinainte să fie desemnat prim-ministru. Acesta a spus că oamenii care lucrează în acest domeniu se bucură de cele mai mari venituri și nu i se pare normal să fie scutiți de taxe. Acesta i-a cumpărat cu angajații români din alte domenii, șoferii de TIR-uri ori persoane care muncesc în condiții extreme.

Din punctul de vedere al șefului PNL, facilitățile de care se bucură IT-iștii în clipa de față sunt niște privilegii și consideră că nu se poate continua cu această discriminare printre angajați. „Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce?”, a declarat în urmă cu ceva vreme Orban, conform hotnews.ro.

ludovic orban prim-ministru
Orban nu este de acord ca IT-iștii să fie scutiți de taxe și impozite. Sursa foto: g4media.ro

„Neutralitatea fiscală este un principiu fundamental”

„Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative, venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, este raționamentul premierului desemnat.

Ludovic Orban va avea la dispoziție 10 zile să convingă parlamentarii să îi acorde votul de încredere. Acesta va prezenta în zilele următoare programul de guvernare și lista de miniștri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×