Ultima imagine cu Alexandru Darie, înainte să moară. Boala îşi pusese amprenta pe trupul său. Foto

Alex Năstase   
în Stiri mondene
18/09/2019, 16:23
Ultima imagine cu Alexandru Darie, înainte să moară. Boala îşi pusese amprenta pe trupul său. Foto GALERIE FOTO
Alexandru Darie era directorul teatrului Bulandra. Sursa foto - facebook

FANATIK îți oferă ultima imagine cu Alexandru Darie, înainte să moară. Regizorul suferea de o boală gravă și se trata la un spital din Capitală. Acolo a și fost surprins de reporterii Click, în timp ce se afla pe un scaun, în așteptarea unei programări. Din păcate, fiul lui Iurie Darie a încetat din viață în ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul Fundeni, unde se afla internat de aproximativ două săptămâni, la secția de Terapie Intensivă.

Ultima imagine cu Alexandru Darie, înainte să moară

Alexandru Darie suferea de ciroză şi se afla pe listele de transplant hepatic, potrivit unor surse apropiate. Regizorul, care a împlinit 60 de ani pe 15 iunie, se trata de câțiva ani, la Ponderas Academic Hospital. Vă reamintim că Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti. Din 2002, acesta conduce Teatrul Bulandra, un teatru cu adevărat european.

De altfel, specialiștii aveau numai cuvinte de laudă la adresa lui Alexandru Darie pentru felul în care a reușit să poziționeze teatrul în ultima perioadă. Aceștia spun că Bulandra are un statut unic între teatrele din România, cu artişti de elită şi cu o dimensiune profund europeană. Mai mult de atât, în 2006, Alexandru Darie a fost ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, funcție pe care a ocupat-o cu succes preț de două mandate.

Ultima imagine cu Alexandru Darie, înainte să moară. Alexandru Darie
Alexandru Darie a încetat din viață la 60 de ani. Sursa foto – click.ro

Boala îşi pusese amprenta pe trupul său

Cu spectacolul Visul unei nopți de vară, Alexandru Darie a fost invitat în 1991 de London International Festival of Theatre (LIFT). A fost un adevărat succes pentru fiul lui Iurie Darie. În Marea Britanie, regizorul a susținut un turneu iar „The Guardian” a apreciat: „este cea mai bună producție prezentată în Marea Britanie după Visul unei nopți de vară regizat de Peter Brook”.

De altfel, spectacolul a fost nominalizat printre primele 20 de producții cu Visul unei nopți de vară din lume. În 1992 regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×