De ce a murit Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie. Suferea de mai mult timp de ciroză

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/09/2019, 16:21
De ce a murit Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie. Suferea de mai mult timp de ciroză GALERIE FOTO
De ce a murit Alexandru Darie. Sursa foto: viva.ro

Doliu în lumea teatrului din România, după ce Alexandru Darie a murit pe un pat de spital. Acum s-a aflat exact de ce a murit fiul lui Iurie Darie. Acesta împlinise 60 de ani în urmă cu două luni de zile, iar ultimele două săptămâni le-a petrecut la Spitaul Fundeni, din Capitală.

De ce a murit Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie

Fiul lui Iurie Darie a ajuns la spital în urma unor complicații apărute la plămâni. Alexandru Darie era cunoscut cu afecțiuni de ficat. Avea ciroză de care se trata de mai mulți ani de zile. Alexandru Darie se afla pe listele de transplant hepatic, potrivit unor surse apropiate, citate de adevarul.ro. Regizorul de geniu nu a mai apucat însă să primească organul care l-ar fi putut salva.

Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti. Din 2002, acesta conduce Teatrul Bulandra. În anul 2006, Aexandru Darie a fost ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa. A condus forul respectiv timp de două mandate, până în anul 2011. Cu spectacolul Visul unei nopți de vară, Alexandru Darie a fost invitat în 1991 de London International Festival of Theatre (LIFT).

De ce a murit Alexandru Darie
De ce a murit Alexandru Darie. Sursa foto: adevarul.ro

Alexandru Darie suferea de ciroză hepatică și aștepta un transplant

Aici a susținut un turneu în Marea Britanie, iar „The Guardian” a apreciat: „este cea mai bună producție prezentată în Marea Britanie după Visul unei nopți de vară regizat de Peter Brook”. Spectacolul a fost nominalizat printre primele 20 de producții cu Visul unei nopți de vară din lume. În 1992 regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×