Tudorel Toader, după adoptarea OUG! Ce a zis de amnistie și grațiere

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 21:57
Tudorel Toader, după adoptarea OUG! Ce a zis de amnistie și grațiere
Tudorel Toader, despre amnistie și grațiere!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații azi, luni, 10 decembrie, despre legea amnistiei și grațierii. Totul s-a petrecut în cadrul ședințelor conducerii Partidului Social Democrat. „La ședințele la care am participat, nu s-a discutat despre amnistie și grațiere”, a declarat acesta după finele ședinței Comitetului Executiv Național PSD.

Tudorel Toader, despre amnistie și grațiere

Ministrul Justiției a declarat că: „Eu sunt ministru al Justiției dintr-un Guvern politic. Nu sunt membru al niciunui partid din alianța de guvernare , prin urmare nu am participat și nu particip la discuțiile politice. Nu particip la discuții, evident nu particip nici la decizii.”

 Viorica Dăncilă a exclus această ordonanță de amnistie și grațiere. „Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu am așa ceva pe masa guvernului.(…) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva. Nu am avut o discuție, deci nu pot să vă spun. Eu nu știu dacă se impune o discuție”, a declarat Viorica Dăncilă.

Hans Klemm, despre legea amnistiei și grațierii

Ambasadorul SUA  a făcut declarații despre cele ce se petrec acum în Capitală. „Este o chestiune pe care o urmărim îndeaproape. E decizia României. Urmărim situaţia cu foarte mare atenţie”, a declarat acesta. „PSD este un partid care împreună cu structurile sale se poate gândi la un asemenea act de clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat şi în Polonia, Cehia, în Ungaria, în alte ţări.

Şi de ce ar fi nevoie? Haideţi să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România. Nu am discutat aşa ceva în Comitetul Executiv Naţional (despre amnistie şi graţiere -n.r.). Indiferent ce spun unii sau alţii, amnistia şi graţierea sunt prevederi constituţionale care sunt la îndemâna Parlamentului ţării, aşa cum graţierea este la îndemâna preşedintelui României, a declarat Marian Oprișan, vicepreședinte PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×