Tudorel Toader a vorbit despre amnistie și grațiere. „Nu este un act pe care și-l doresc doar unii”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 20:01
Tudorel Toader a vorbit despre amnistie și grațiere. „Nu este un act pe care și-l doresc doar unii”

Tudorel Toader a vorbit despre amnistie și grațiere. Acesta a declarat că un act normativ nu este un act de clemență pe care „și-l doresc doar unii”. „Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a mărturisit Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles.

Ministrul Justiției consideră că în Româniea „justiţia începe să se aşeze în matca ei constituţională, spuneam altădată, şi e valabil şi astăzi”. „Repet, nu există niciun proiect de amnistie și grațiere pe masa Guvernului. Vom avea sărbători liniștite”, declara, în urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Tudorel Toader, despre amnistie și grațiere

Tudorel Toader a vorbit despre amnistiție și grațiere. „Nu este un act pe care și-l doresc doar unii”
Tudorel Toader a vorbit despre amnistie și grațiere. „Nu este un act pe care și-l doresc doar unii”

„Întrebaţi oficial şi neoficial, nu între justiţiabili, care vă vor spune aşa ceva, chiar şi între magistraţi, pentru că lucrurile, repet, încep să intre în matca lor constituţională şi, până la urmă ăsta e obiectivul pe care eu mi l-am propus. Să eliminăm abuzurile, să eliminăm temerea românilor că pot fi deduşi judecăţii chiar nevinovaţi fiind şi veţi spune: de unde? Păi, din faptul că avem de ordinul sutelor de achitaţi şi, ceea ce este bine, dacă sunt nevinovaţi, ceea ce este rău dacă au fost trimişi în judecată, urmăriţi penal, eventual arestaţi şi ţinuţi în puşcărie. Eu nu vreau să scape cel vinovat, dar nu vreau să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat. Deci, să nu scape cel vinovat şi să nu fie tras la răspundere cel nevinovat”, a mai adăugat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a participat alături de Viorica Dăncilă și alți miniștri la o întâlnire cu europarlamentarii ALDE și PSD, la sediul Reprezentanței Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, chiar înaintea reuniunii de miercuri a Guvernului României și a Comisiei Europene.

Închide ×