Tu știai asta? Cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 18:47
Tu știai asta? Cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă! GALERIE FOTO
Tu știai asta? Cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă!

Un trainer de etichetă spune cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă! Andreea Ştefănescu este o româncă de doar 31 ani care a văzut aproape 100 de ţări şi povestește cum respectul este cel mai important lucru la o doamnă. Probabil nici tu nu știai asta, dar o doamnă nu se așează oricum pe un scaun.

„În România, în mod special, am văzut trendul ăsta, în care este ridicat la nivel de doamnă, în momentul în care ai suficient de mulţi bani încât să îţi permiţi branduri de lux, să te duci la coafor în fiecare zi, să ai manichiura perfectă şi cu cât sunt mai lungi unghiile, cu atât mai mare doamna. Esenţa unei doamne vine întotdeauna din interior, este în felul în care ea se poartă şi interacţionează cu oamenii din jurul ei. Eticheta, repet, nu e ceva ce înveţi pentru tine ca tu să pari mai elegantă şi mai strălucitoare în societate, ca un diamanat, ci este ceva ce înveţi ca să îi faci pe cei din jurul tău să se simtă cât mai confortabil în prezenţa ta. Să construieşti cele mai bune relaţii, este ceva ce faci pentru ceilalţi, nu faci pentru tine.”, a spus Andreea Ștefănescu, trainer de etichetă, la o emisiune la Digi 24.

Cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă! Exemplul este mai jos!

Dacă te-ai întrebat cum trebuie să se așeze o doamnă pe scaun, iată ce spune un trainer de etichetă. „Motivul pentru care ţinem cartea pe cap, este să ne asigurăm că bărbia este întotdeauna parelelă cu pământul. Un alt motiv pentru care eu încerc să sfătuiesc doamnele să se aplece din genunchi pentru a ridica ceva de jos, este nu numai o regulă de etichetă şi de eleganţă, dar este şi o măsură de precauţie pentru spatele dumneavoastră.”, spune Andreea  Ştefănescu. Iată un exemplu de cum trebuie să se așeze pe scaun o doamnă în video-ul de mai jos.

„În timpul școlii din Elveția, ceea ce m-a impresionat este că este cumva echivalentul unei armate pentru băieți. La modul că aveam o carte întreagă, un cod de comportament, în fiecare zi de dimineață trebuia să ne facem patul, trebuia să organizăm camera într-un anume fel, era inspecție în fiecare zi și erai scos de la sala de curs dacă nu organizai camera cum trebuie. Înainte erau probabil sute de astfel de şcoli, unde a fost şi prinţesa Diana.”, a povestit Andreea  Ştefănescu, într-o emisiune la Digi 24.

” Timp de două luni am fost acolo, am dat peste 47 de examene scrise din 20 de ţări diferite, am învăţat cum să aşezi şi cum să mânânci în diferite stiluri de a cina- american, continental, franţuzesc, englezesc, plus diferentele culturale din India, din Orientul Mijlociu, din China, din Japonia. A fost o experienţă extraordinară. Contrar aşteptărilor nu suntem nişte fete care merg cu cartea pe cap şi învăţăm cum să fim soţii de milionari. Este mult mai mult de atât. Te învaţă să fii o femeie puternică, despre leadership, echipă, artă, despre cum să comunici foarte eficient cu oamenii din jur.”, a împărtășit Andreea Ștefănescu experineța sa în acest domeniu al bunelor maniere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×