Trenurile CFR de la Timișioara, RECORD de întârzieri! 1230 de minute

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 12:41
Trenurile CFR de la Timișioara, RECORD de întârzieri! 1230 de minute
Din cauza vremii aspre, trenurile CFR de la Timișoara au bătut recordul de întârzieri

Din cauza vremii aspre, trenurile CFR de la Timișoara au bătut recordul de întârzieri. Călătorii din trenuri au fost extrem de nemulțumiți de situație. Duminică dimineață, un tren de la Arad la București avea întârziei de 5 ore și jumătate, iar altul, de la Timișoara, peste 3 ore.

Unii dintre aceștia au spus că totul este un pretext, căci aceasta nu este o zăpadă care să aducă asemenea întârzieri. “Este un pretext, să fim serioşi. Asta e zăpada?”, a spus unul dintre călători.

Trenurile CFR de la Timișoara a bătut recordul de întârzieri

Un altul a menționat că în costul biletului ar trebui să intre și un serviciu pe măsura acestuia. ”Dacă plătim un bilet ar trebui să orimim și un serviciu pe măsură”, a spun un călător înfuriat.

Trenurile CFR de la Timișioara, RECORD de întârzieri! 1230 de minute
Trenurile CFR de la Timișoara au bătut recordul de întârzieri

În apărarea sa, CFR susține că trenurile întârzie pentru că angajații trebuie să verifice temeinic macazurile, dar și instalațiile electrice de lângă șine, acestea fiind încălzite, la contactul cu zăpada formându-se o crustă de gheață care s-ar putea să le strice.Din cauza vremii aspre, trenurile CFR de la Timișoara au bătut recordul de întârzieri

De altfel, dacă pasagerii avioanelor au dreptul la despăgubiri, masă, cazare și redirecționări, călătorii de pe Calea Ferată primesc poate doar scuze, pentru că nu au dreptul la despăgubiri în caz de întârzieri, conform legislației românești.

Primăria Timișoara, alături de Gara de Nord, obligate să-i plătească 100.000 unui bărbat sfâșiat de câini la Gara de Nord

Un caz care implică CFR, a fost al unui bărbat care a fost sfâșiat de câini în Gara de Nord, drept urmare, primăria și CFR au fost obligați să-i plătească 100.000 de euro. Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul bărbatului de 54 de ani, din Jimbola, care a fost atacat de câini, în anul 2014, în Gara de Nord din Timișoara.

Victima a deschis, în acel moment, un proces civil în care a cerut Primăriei Timișoara și CFR să îi achite daune morale de 250.000 de euro. După o vreme, sentința a fost atacată cu apel, astfel judecătorii Curții de Apel Timișoara au admis situația. Așadar, CFR, alături de Primăria Timișoara, a fost obligată să plătească bărbatului daune morale de 100.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×