Trasee STB modificate, de la 1 ianuarie 2019! Indicative noi pentru liniile preorășenești

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
31/12/2018, 16:14
Trasee STB modificate, de la 1 ianuarie 2019! Indicative noi pentru liniile preorășenești GALERIE FOTO
Mai multe trasee STB vor fi modificate, de la 1 ianuarie 2019

Societatea de Transport Bucureşti a anunţat că de la 1 ianuarie 2019 vor fi modificate traseele STB, iar liniile preorăşeneşti vor primi noi indicative. Conform comunicatului postat de STB, liniile preorăşeneşti vor fi reorganizate şi vor deveni linii regionale, cu noi indicative şi trasee modificate.

Decizia a fost luată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport București-Ilfov (ADTPBI). Zonele afectate de modificare sunt: cele opt oraşe: Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefănești de Jos, Tunari, Vidra.

Trasee STB modificate, de la 1 ianuarie 2019

„La data de 17.09.2018, ADTPBI a semnat cu operatorul bucureștean de transport STB SA (fostă RATB) contractul de delegare a serviciului public de transport local de călători. Începând cu luna ianuarie 2019, urmează a fi semnate contracte de delegare a serviciilor de transport și cu operatorii interni ai primăriilor Voluntari, Chitila și Buftea.

ADTPBI a început procedura competitivă de atribuire a traseelor către operatorii regionali privați, prin semnarea de contracte de delegare pentru unele trasee regionale. Până la finalizarea procedurii, operatorii privați din regiune ale căror licențe de traseu expirau la 31 decembrie 2018 pot solicita Autorității Rutiere Române (ARR) prelungirea acestora, urmând procedura publicată deja pe site-ul ARR.

Otokar STB, în Bucureşti
Otokar STB, în Bucureşti

Aşadar, începând cu 1 ianuarie 2019, liniile preorășenești vor căpăta indicative noi, de linii regionale, adică va fi adăugată litera „R” înaintea numărului de linie și vor fi atribuite numere noi. STB SA va opera 27 de rute regionale, cu șase linii în plus față de cele 21 actuale, iar parcul auto va crește, de la 49 de autobuze în prezent, la 112″, se arată în comunicatul transmis de STB.

Toate detaliile despre modificările care au fost aduse liniilor preorăşeneşti se regăsesc aici, pe STB, unde este publicată lista detaliată cu traseul fiecărei linii a Societăţii de Transport Bucureşti

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×