Traian Berbeceanu, despre starea de urgență: ”Nu este adevărat că alimentele vor fi raționalizate sau că țara va fi blocată”

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
15/03/2020, 11:47
Traian Berbeceanu, despre starea de urgență: ”Nu este adevărat că alimentele vor fi raționalizate sau că țara va fi blocată”
Traian Berbeceanu/ Foto: Facebook

Consilierul ministrului de Interne, fostul comisar Traian Berbeceanu, a precizat, într-o postare pe Facebook, că impunerea stării de urgență nu va duce la raționalizarea  alimentelor și nici nu va fi folosită pentru abuzuri ale autorităților.

”Țara nu va fi blocată”

Nu este adevarat că alimentele vor fi raționalizate, nu este adevărat că țara va fi blocată și mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților. Starea de urgență are menirea de a ajuta populația, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieți în cele din urmă”, a scris Traian Berbeceanu.

Acesta recomandă prudență față de știrile false nu  doar mass-media, ci și oamenilor obișnuiți atunci când scriu pe rețelele de socializare despre epidemia de coronavirus.

”Știrile false și interpretările rău intenționate nu fac decât să îngreuneaze situația, să ne îndepărteze, pe noi toți, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării și stoparea răspândirii noului coronavirus. Mass media, în mod special, cei care aleg să își exprime părerile prin intermediul rețelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația”, a afirmat Berbeceanu.

Astfel, se recomandă ca informațiile prezentate în mass-media să vină din surse oficiale, fără exagerări care pot genera panică.

Este o perioadă grea, însă, împreună vom reuși!”, a încheiat consilierul ministrului Marcel Vela.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×