Comisarul Traian Berbeceanu revine la Interne: Va fi șeful de cabinet al ministrului Marcel Vela

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 17:06
Comisarul Traian Berbeceanu revine la Interne: Va fi șeful de cabinet al ministrului Marcel Vela
Traian Berbeceanu a fost numit șef de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela *foto: facebook Traian Berbeceanu

Mișcare bună făcută de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Acesta l-a numit șef de cabinet pe Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba și unul dintre cei mai apreciați oameni ai legii din România.

În vârstă de 45 de ani, Traian Berbeceanu a fost poreclit „Comisarul Cattani” și a fost numit „Polițistul anului” în 2007 și în 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate”, arată ziare.com.

Comisarul Traian Berbeceanu revine la Interne după ce a fost reabilitat

Interesant este că în iunie 2016, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni. Printre acestea se numără spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

În schimb, Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, şi Nicolaie Ioan Cean, fost procuror în aceeaşi structură, au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu, despre condamnarea primită: „Știam că era o înscenare!”

Într-un interviu acordat Digi FM, Berbeceanu a vorbit despre perioada în care a fost acuzat pe nedrept de faptele comise: „Cred că mă va întrista această amintire cât timp voi fi eu pe pământ. Deși treci peste, rămân niște cicatrici. Știam că e o înscenare, dar era frustrant modul în s-a acționat, să anunți toate televiziunile.

Într-un moment în care DIICOT era condus de Alina Bica, aceeași Alina Bica ce a fost condamnată. Niciunul dintre polițiști sau jandarmi nu au vrut să îmi pună cătușele în niciuna dintre cele 33 de zile de detenție”, a spus Berbeceanu.

Chiar dacă s-a pensionat la 45 de ani, Berbeceanu susține că a avut parte de o uzură importantă ca polițist: „În suflet sunt polițist și o să rămân polițist întotdeauna. Nu mai sunt activ. Acum un an m-am pensionat. Din punctul meu de vedere, polițiștii în cei 25 de ani de activitate au parte de o uzură pe partea fizică deosebită.

Aceștia pot fi folosiți pentru experiența lor în funcții neoperative, chiar și după cei 25 de ani. În cursul anului 2004, în timp ce investigam o grupare infracțională, am suferit un infarct, în timp ce eram la birou. Infarctul a fost generat de oboseală, stres, fumat, cafea, mâncat nesănătos”, a mai spus Berbeceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×