Traian Băsescu spune că Unirea trebuie să fie un deziderat al României, dar s-a săturat de falșii unioniști: „M-au luat de păcălici”

Traian Băsescu spune că Unirea trebuie să fie un deziderat al României, dar s-a săturat de falșii unioniști: „M-au luat de păcălici”
Traian Băsescu spune că Unirea trebuie să fie un deziderat al României, dar s-a săturat de falșii unioniști *foto: facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu a vorbit despre partidele unioniste, în contextul sărbătoririi Micii Uniri de la 24 ianuarie. Fostul președinte, cunoscut pentru faptul că a sprijinit activ unirea dintre România și Republica Moldova, se arată acum siderat de felul în care s-a dus în derizoriu mișcarea unionistă de peste Prut.

Traian Băsescu s-a săturat de unioniști: „M-au luat de păcălici”

Traian Băsescu a vorbit în cadrul evenimentului „Convenția Românilor de Pretutindeni”. El s-a arătat siderat de faptul că tot mai multe mișcări de unificare au apărut peste Prut, dar acestea nu au un efort colectiv.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Moldova nu duce lipsă de unioniști, sunt vreo 6-7 partide unioniste, dar aici demagogia este la cote înalte. Nu poți să îi aduci la aceeași masă, nu se pot uni pentru că spun că ăla a fost cu ăla, celălalt a fost cu celălalt. Mie unul mi-a ajuns până în gât! Mi se pare că m-au luat așa, de păcălici”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a vorbit și despre politicienii români care vorbesc fără să aibă cunoștință de cauză despre Moldova: „Foarte mulţi vorbesc degeaba despre Moldova pentru că nu înţeleg nimic şi lucrul acesta puteţi să-l vedeţi în abordarea politică din România. Lipsa de înţelegere a ce înseamnă România ciuntită este atât de mare, încât subiectul reunificării ţării este un subiect care mai mult plictiseşte dacă îl aducem în discuţie”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu: „Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental”

Traian Băsescu a vorbit și despre faptul că ruptura Basarabiei de România este un eveniment condamnat de Parlamentul European, motiv pentru care Unirea trebuie să rămână în continuare un obiectiv pentru autoritățile române:

„Dincolo de asta, avem un act politic extrem de important, rezoluţia Parlamentului European cu privire la Pactul Ribbentrop – Molotov şi pe care eu am considerat că trebuie tratată ca o continuare a declaraţiei Parlamentului României că este gata pentru unirea cu Republica Moldova.

Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental: reîntregirea ţării. Dacă privim la realităţile noi, după cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să recunoaştem că singura ţară care nu a lichidat efectiv efectele Pactului Ribbentrop – Molotov suntem noi”, a mai spus fostul președinte.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×