Traian Băsescu nu este de acord cu dublarea alocațiilor pentru copii! ”Să încurajeze mamele, și nu să dea creșteri de alocații pentru copii”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 10:16
Traian Băsescu nu este de acord cu dublarea alocațiilor pentru copii! ”Să încurajeze mamele, și nu să dea creșteri de alocații pentru copii”
Traian Băsescu, atac dur la Moise Guran

Traian Băsescu nu este de acord cu dublarea alocațiilor pentru copii! Mai mult, fostul președinte al României spune că actualul șef de stat nu a fost deloc corect față de guvern, atunci când a promulgat legea PSD privind dublarea alocațiilor.

Traian Băsescu nu este de acord cu dublarea alocațiilor pentru copii

„Știe că guvernului o să-i fie foarte greu – o dată. În al doilea rând, politica corectă a României, din acest punct de vedere, este să încurajeze mamele, și nu să dea creșteri de alocații pentru copii.

Noi avem nevoie, în momentul de față, să încurajăm mamele să facă copii, deci cele care au serviciu și se hotărăsc să facă un copil trebuiesc ajutate. Aș fi mărit indemnizația pentru mame, și nu alocația pentru copii”, a declarat Traian Băsescu pentru Digi 24.

Orban recunoaște că nici dublarea alocațiilor, nici majorarea pensiilor nu este sigură

De asemenea, întrebat dacă premierul va avea de pierdut politic în cazul în care nu va face mărirea de pensii prevăzută pentru luna septembrie, Băsescu a răspuns: „Dacă (Ludovic Orban) va face ca mine, va avea de pierdut. Adică dacă nu va face mărirea și nu va explica din vreme”.

Premierul Ludovic Orban a declarat pentru hotnews.ro că își dorește majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, dar totul depinde de evoluția economică a României. Șeful Guvernului a recunoscut că nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.

Întrebat dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate în a doua jumătate a acestui an, Orban a răspuns: „Dacă există resurse financiare”.

Întrebat dacă este posibil ca alocațiile să nu fie majorate în acest an, premierul a spus că „e o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea în funcție de cum evolează veniturile, cheltuielile”.

Premierul a precizat că majorarea alocațiilor presupune un efort bugetar de 6,3 miliarde de lei. De evoluția economică depinde și majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor crește cu 40% din septembrie Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×