Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru declarațiile făcute în cazul Ditrău

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 15:22
Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru declarațiile făcute în cazul Ditrău
Traian Băsescu a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile făcute în cazul Ditrău. Sursa foto: hepta.ro

Președintele Traian Băsescu ar putea fi amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru declarațiile făcute în cazul Ditrău. Preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (MINTA-PPMT), Brassai Hunor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminări (CNCD) pe europarlamentarul Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile făcute în cazul Ditrău

„Politicienii români şi o serie de personalităţi publice practică un adevărat sport în a se exprima într-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiară din Transilvania.

Recent, Traian Băsescu a spus că românii care locuiesc în judeţele din HarCov (Harghita şi Covasna – n.r.) – fiindcă se fereşte de cuvântul Secuime – a spus că au fost expuşi în mod constant la acte de xenofobie şi a arătat că maghiarii şi secuii din Transilvania nu pot convieţui cu alte comunităţi etnice.

”Ungurii, în general, sunt un popor complexat”

În acest sens, Traian Băsescu, fostul şef al statului român, actual membru al Parlamentului European, a fost reclamat la Consiliul Naţional Antidiscriminare”, a spus Brassai.

Preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania a sesizat CNCD fiindcă este inacceptabil ca politicienii să pună astfel de etichete pe întreaga comunitate, stigmatizându-i pe toţi membrii acesteia.

„Trebuie să luăm măsuri de fiecare dată când experimentăm aceste aspecte şi, prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a afirmat Brassai Hunor.

Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa maghiarilor, în direct, la B1 TV, unde a vorbit despre cazul Ditrău și a spus că ”ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×