Gabriela Firea, ținta CNCD! Consiliul s-a autosesizat după declarația că în biroul lui Orban era „ca un bar de negri”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 21:00
Gabriela Firea, ținta CNCD! Consiliul s-a autosesizat după declarația că în biroul lui Orban era „ca un bar de negri”
Gabriela Firea a fost sancționată de CNCD legat de o afirmație la adresa premierului Ludovic Orban. Sursa foto: virginradio.ro

Gabriela Firea a fost taxată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce într-o intervenție televizată a afirmat că biroul lui Ludovic Orban arată ca-n vremea în care era vicepremier: „un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări”. 

CNCD s-a autosesizat în cazul unei afirmații făcute de Gabriela Firea la adresa premierului

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosezisat după ce Gabriela Firea a declarat într-o intervenție telefonică că Ludovic Orban nu și-a depășit statutul de vicepremier. Primarul general al Capitalei a spus duminică, 8 noiembrie, că biroul premierului arată „un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări”

„De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, a spus Gabriela Firea, potrivit adevarul.ro.

Gabriela Firea l-a asemănat pe Orban cu Dragnea

În aceeași intervenție televizată de duminică Gabriela Firea a ținut să adauge că Ludovic Orban face aceleași lucruri pe care le-a făcut și fostul lider PSD Liviu Dragnea. Mai exact, primarul general al Capitalei a subliniat faptul că cei doi sunt egali.

„Din punctul meu de vedere, Orban este egal cu Dragnea, asta e concluzia pe care pot să o trag, de vreme ce domnul Orban a vorbit în stânga şi în dreapta, a dat un guvern jos, nu ca să le fie mai bine românilor, ci ca să adună oameni PPE în plenul european.

Ţevile nu se repară nici cu whiskey, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face şi acum”, a mai spus Gabriela Firea, conform sursei menționate.

Firea nu este primul politician sancționat de CNCD. Și Lia Olguța Vasilescu a fost sancționată după ce a folosit în aceeași afirmație cuvintele neamț, curaj, gazare, făcând referire la o afirmație de-a președintelui Klaus Iohannis făcută în legătură cu evenimentele din 10 august 2018.

Ludovic Orban, acuze la adresa Gabrielei Firea

Tot duminica aceasta premierul Ludovic Orban a criticat-o aspru pe Gabriela Firea spunând că persoanele care seamănă vânt vor culege în cele din urmă furtună. Totodată, premierul României a mai adăugat că rezultatele mandatului primarului Capitalei sunt ”egale cu 0”.

„Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă azvârli sute de milioane în societăţi ale Primăriei care nu fac nimic, în care nu faci altceva decât să angajezi clientela publică şi plateşti salarii mai mari decat în sectorul privat, nu e de mirare. 

Dacă stai să analizezi rezultatele mandatului, sunt aproape egale cu 0”, a declarat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×