Traian Băsescu, reacție după rezultatele de la alegerile prezidențiale: “Atmosfera din turul 2 va fi de râsu`-plânsu`”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 10:23
Traian Băsescu, reacție după rezultatele de la alegerile prezidențiale: “Atmosfera din turul 2 va fi de râsu`-plânsu`”
Traian Băsescu spune că Iohannis va câștiga turul 2 cu 70%. Sursa foto: capital.ro

Traian Băsescu este de părere că președintele Klaus Iohannis și-a câștigat un nou mandat la Cotroceni încă din momentul în care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă cu Ludovic Orban în fruntea Palatului Victoria. Fostul președinte a fost la B1 TV.

Traian Băsescu spune că Iohannis va câștiga turul 2 cu 70%

„Președinte am avut din momentul în care s-a instalat Guvernul Orban. S-a dovedit că Iohannis și Orban au fost capabili să ducă planul până la capăt, adică căderea Guvernului Dăncilă și instalarea unui nou Guvern.

Momentul în care s-a instalat Guvernul Orban a fost momentul în care Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale. Dacă n-ar fi instalat Guvernul Orban și astăzi, după primul tur, Dăncilă îi făcea cu mâna de la Palatul Victoria, președintele Iohannis ar fi avut probleme. Nu mari, dar avea. Pe când, după instalarea Guvernului Orban, a fost clar unde este capacitatea de a anticipa și de a lua decizii corecte din punct de vedere politic”, a subliniat Traian Băsescu, după alegerile prezidențiale.

47,66% dintre cetățenii României au votat la alegerile prezidențiale

Fostul președinte consideră că președintele Klaus Iohannis va câștiga finala scrutinului cu 70% din voturile valabil exprimate, care vor fi mai puține decât la alegerile din 2014. Cât despre atmosfera turului doi, spune Traian Băsescu, aceasta va fi de „râsu`-plânsu`”.

La alegerile prezidențiale desfășurate pe data de 10 noiembrie au votat 47,66% dintre cetățenii României. În Diaspora au votat aproape 700.000 de români, acesta fiind cel mai mare număr din istoria alegerilor din momentul în care voturile din străinătate au căpătat o pondere importantă.

Rezultate finale alegeri prezidențiale 2019:

Klaus Iohannis -36,6%
Viorica Dăncilă- 23,7%
Dan Barna-13,9%
Mircea Diaconu-9,2%
Theodor Paleologu- 5,6%
Kelemen Hunor- 4,1%
Ramona Ioana Bruynseels- 2,7%
Alexandru Cumpănaşu-1,4%
Viorel Cataramă-0,5%
Bogdan Stanoevici-0,4%
John-Ion Banu-0,3%
Sebastian Constantin Popescu- 0,3%
Ninel Peia-0,3%
Cătălin Ivan- 0,3%

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×