Traian Băsescu este sigur că Ludovic Orban nu își va da demisia pentru a declanșa alegeri anticipate

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 15:49
Traian Băsescu este sigur că Ludovic Orban nu își va da demisia pentru a declanșa alegeri anticipate
Traian Băsescu este sigur că Ludovic Orban nu își va da demisia pentru a declanșa alegeri anticipate *foto: facebook

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre potențialele alegeri anticipate anunțate de Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban. Băsescu este însă de părere că premierul nu își va prezenta demisia din funcție pentru a provoca alegeri anticipate. Fostul președinte a mai spus și că alegerile anticipate ar genera o criză profundă în România.

Traian Băsescu nu înțelege de ce liberalii insistă pentru anticipate

„Nu mi s-a părut chiar ‘Suntem gata’ și cu mâna la chipiu (…) Orban spune că dacă sunt condițiile. Până acum nu am văzut premieri să demisioneze de bună voie, ba dimpotrivă, am văzut premieri care s-au baricadat.

Orban ar fi o excepție absolută dar o excepție în condițiile în care nimic nu reclamă un asemenea gest”, a spus fostul președinte.

Traian Băsescu a ținut să laude prestațiile de până acum ale Executivului, motiv pentru care nu înțelege de ce liberalii insistă pentru anticipate: „După părerea mea guvernul Orban a avut un început bunișor de mandat, pe imagine stau relativ bine, nimeni nu poate contesta o valoare crescută a actualului guvern în raport cu toate cele 3 ale PSD puse la un loc și i-ar rămâne să ducă guvernarea până la alegeri în condiții decente. De ce să mergem în anticipate, mi-e greu să înțeleg”.

Băsescu crede că Orban nu își va depune demisia pentru a declanșa anticipate

Traian Băsescu este sigur că premierul Ludovic Orban nu își va da demisia din funcția de lider al guvernului: „Orban, în mod categoric, nu va merge ca un soldățel de plumb să își depună demisia. Este un politician crescut în partid, nu e un politician amator căruia să-i spui ce să execute. Eu cred că Orban va pune problemele foarte corect și în spațiul public dacă este nevoie.

Gândiți-vă că de la demisia premierului urmează 3 luni de incertitudini. Ne băgăm singuri într-o criză politică în care nu ne cheamă nimeni. Ne ducem, așa, năuci.

Va fi foarte greu de înțeles în cancelariile aliate de ce un guvern fără probleme, lăudat de UE și de NATO ca un guvern al speranței, se trezește peste noapte să își abandoneze mandatul pentru că are cineve hachita alegerilor anticipate”, a mai spus europarlamentarul PMP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×