Traian Băsescu, discurs fără precedent la Strasbourg: „Mor copiii!”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 21:23
Traian Băsescu, discurs fără precedent la Strasbourg: „Mor copiii!”
Președintele Traian Băsescu a vorbit despre copiii refugiați. Sursa foto: hepta.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit la Strasbourg despre soarta copiilor refugiați care stau pe insule europene fără ca politicienilor de la vârful UE să le pese prea mult.

Traian Băsescu, despre soarta copiilor refugiați

„Dna președinte, reluăm subiectul pe care l-am discutat acum o lună la Strasbourg. Nimic nu se întâmplă. În realitate, situația din insulele grecești este extrem de dificilă și pentru localnici și pentru refugiați. Mă voi referi însă la cei circa 7.600 de copii care trăiesc în insule în condiții absolut inumane”, a spus Băsescu azi.

„Trăiesc în corturi, hrăniți insuficient, în condiții de igienă precare, se îmbolnăvesc și dna președinte, dna comisar, mor copii în Europa din cauza mizeriei. Iar noi aici spunem că am dat Greciei 2,1 miliarde”, a completat fostul președintele, conform știripesurse.ro.

„Suferința este mare”

„Da, dar s-au dat de patru ani încoace și sprijinul este insuficient. Este un moment al solidarității, avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a mai adăugat europarlamentarul PMP.

„Cu o lună în urmă, la Strasbourg, în Plenul Parlamentului European am atenţionat COMISIA EUROPEANĂ asupra situaţiei din insula grecească Lesbos unde sunt doar 4000 locuri de cazare şi 14.000 de migranţi”, a mai zis Băsescu.

„Atenţionam atunci că suferinţa este mare atât pentru localnici care adesea sunt agresaţi de refugiaţi dar şi pentru migranţi care dorm în corturi, lipsiţi de minime măsuri de higienă. Atenţionam atunci că cea mai grea situaţie o au copii aflaţi pe insula”, a încheiat fostul marinar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×